Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Hodočašće u Boku Kotorsku i Međugorje

Autor: Marija Ćurko

17.09.2012. 22:00
Hodočašće u Boku Kotorsku i Međugorje

Foto: Branko BOŽIĆ



U listopadu 6. i 7. organizira se hodočašće u Boku Kotorsku – zaljev hrvatskih svetaca. Hodočasnici će u Herceg Novom posjetiti rodno mjesto svetog Leopolda. Velik je interes za ovo hodočašće zato se mole članovi Udruge da se prijave do 25. rujna


Hrvatska katolička udruga medicinskih  sestara i tehničara (HKUMST) – Zadar s predsjednicom  s. Melhiorom Biošić planira  brojne humanitarne akcije i  hodočašća.
6. i 7. listopada organizira  se hodočašće u Boku Kotorsku – zaljev hrvatskih svetaca. Hodočasnici će u Herceg Novom posjetiti rodno  mjesto svetog Leopolda, zatim nastavljaju putovanje  prema Perastu do otočića na  kojem je Gospa od Škrpjela.  Nakon toga dolaze u Dobrotu gdje će imati puni pansion, a u nedjelju ujutro posjetit će Kotor i u katedrali  slaviti svetu misu. Poslije  ručka slijedi povratak u Zadar. Cijena putovanja i punog pansiona iznosi 65 eura  ili 490 kuna. Kako saznajemo, velik je interes za ovo  hodočašće. Zato se mole članovi Udruge da se prijave do  25. rujna.
Hrvatska katolička udruga  medicinskih sestara i tehničara je i suorganizator hodočašća bolesnika u Lurd  koje će se održati od 11. do  14. listopada. Avionom se  leti iz Splita do Lurda i natrag. U Lurdu će za hodočasnike biti organizirana tri puna pansiona. Cijena tog  aranžmana je 2.600 kuna.  Svi zainteresirani se trebaju  javiti u prostorije Udruge  gdje će o hodočašću dobiti  sve potrebne informacije. Tijekom putovanja sve će biti  prilagođeno i najtežim bolesnicima.
Dvodnevno hodočašće u  Međugorje održat će se 20. i  21. listopada, s polaskom u 6  sati. Bit će bogat program.  Cijena putovanja i puni pansion iznosi 340 kuna.
Jednodnevno hodočašće u  Međugorje slijedi 24. studenog. Polazak je u 6 sati,  cijena putovanja je 130 kuna.
Kako se navodi u planu  ovih hodočašća, svi upisi uz  uplatu se vrše u prostorijama  Udruge utorkom prije molitve, a za Međugorje i u  Agenciji Puntamika line (tel.  315 – 331). 
Hodočašća i sve aktivnosti  Udruge bit će u znaku poruke svete Terezije Avilske:  “Skupa hodajmo, Gospodine!”