Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Milanović: Račanova Vlada je Zadru donijela autocestu pred vrata

Autor: Hina (H)

17.09.2012. 22:00
Milanović: Račanova Vlada je Zadru  donijela autocestu pred vrata

Foto: PIXELL



Je li to dio SDP-ove smišljene kampanje da se Zadar dovede do kolapsa jer je tamo na vlasti HDZ, upitala je Lovrin
Premijer Zoran Milanović odbacio je danas prozivke iz HDZ-a da je najavio “razmontiranje” dvorane na zadarskom Višnjiku kako bi pred lokalne izbore doveo do kolapsa u Zadru kojim vlada HDZ, prozivajući oporbu da na današnjem saborskom aktualnom prijepodnevu nije postavila ni jedno pitanje vezano za gospodarstvo.
– Nikakvog razmontiranja neće biti, to je suludo kao ideja. Ta dvorana se ne može razmontirati. Ovo je u određenoj mjeri banzai politika, što na japanskom znači 10.000 godina, odnosno živio car. Vi idete naprosto banzai logikom i ne govorite istinu, poručio je HDZ-ovoj zastupnici Ani Lovrin.
Ona ga je, naime, upitala može li pojasniti svoju raniju izjavu da bi Hrvatska, po uzoru na London, mogla razmontirati i prenamijeniti dvoranu u Zadru zbog nerealno visoke cijene.
– Je li to dio SDP-ove smišljene kampanje da se Zadar dovede do kolapsa jer je tamo na vlasti HDZ, upitala je Lovrin.
– Nisam to rekao, nećemo to napraviti, rekao sam da se u Londonu to radi, ali da mi to nećemo napraviti. Povjerenstvo je imenovala HDZ-ova vlada i što sada nije jasno, uzvratio joj je Milanović. Naglasio je kako je Vlada na čelu s Ivicom Račanom Zadru donijela autocestu pred vrata, da je na zadnjim izborima HDZ “pometen u izbornom rezultatu”, ali da se time nikada nije “lupao u prsa”.
– Neću to ni raditi, ali zašto te stvari otvarate, to nije u redu. Ni jedno pitanje koje je došlo iz oporbe danas nije bilo na temu gospodarstva, gdje se ubijamo da nešto napravimo i za sada ide jako teško. Evo taj rejting smo nekako skrpali, vidjet ćemo što će biti dalje. Ni jedno pitanje vi nemate za pitati, barem da nas kritizirate, to pokazuje da imate stila, to je dobro, makar i nesvjesno, poručio je premijer HDZ-ovcima.
Nezadovoljna odgovorom, Ana Lovrin naglasila je kako HDZ jest oformio povjerenstvo i odredio obveze Vlade što se tiče dvorane, ali da Milanovićeva vlada nije na to reagirala već pola godine.
Vladu je pozvala da radije preispita cijenu gradnje dvorane na Zametu u Rijeci, gdje je na vlasti SDP, koja je, istaknula je, dvostruko skuplja od one zadarske.