Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Hajdaš-Dončić provodi osvetničku politiku

17.09.2013. 22:00
Hajdaš-Dončić provodi osvetničku politiku


Nije nam da izigravamo odvjetnike i branimo moju suprugu Katicu. Sve što je trebala reći u svoju obranu rekla je, a ukoliko osjeti potrebu da još nešto kaže sama će vam se obratiti. Mi želimo ukazati na pozadinu svih ovih događanja i njihovu refleksiju na grad Zadar, sve naše sugrađane, rekao je Marko Pupić Bakrač na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji Akcije mladih, na kojoj je sudjelovao i drugi gradski vijećnik s ove liste Ante Rubeša. U središtu zbivanja su događanja oko Katice Pupić-Bakrač, inače direktorice Zračne luke, kojoj resorni ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić prijeti smjenom jer je sebi isplatila bonus kojoj joj pripada kao uspješnom menadžeru.
Marko Pupić Bakrač kaže kako je nakon njezine konferencije i dokumenata koji su predočeni javnosti sasvim jasno da je menadžerski ugovor s pripadajućim varijabilnim dijelom plaće morala potpisati po odluci Vlade RH, kao i po odluci resornog ministra, koji je u svojoj odluci čak zaprijetio i sankcijama ukoliko se isti ne potpiše u roku sedam dana. Članovi Nadzornog odbora, kao i članovi Skupštine Zračne luke Zadar na čelu sa ministrom, odobrili su isplatu varijabilnog dijela plaće.
– Dakle, spornog ugovora ne bi bilo bez Vlade i ministra, a ni isplate ne bi bilo bez odobrenja ministra u vidu podizanja ruke na Skupštini Zračne luke Zadar. Iz ovih činjenica nepobitno proizlazi da je tzv. bonus samo iscenirani povod a nikako razlog razapinjanja direktorice Zračne luke, koji osobno predvodi ministar ne birajući sredstva. Razloga ima više i puno su dublji. Prvi i najvažniji razlog je osvetnička i zločinačka politika ove vlasti kojom se pod svaku cijenu nastoji marginalizirati i izolirati Zadar a čiji je glavni eksponent ministar pomorstva prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš-Dončić. Projekte treba zaustaviti, ono što funkcionira uništiti, sve skupa dati u koncesiju stranim koncesionarima, obrušio se Marko Pupić Bakrač.