Nova krim-istraga protv Šoše i DVD-a Škabrnja

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Ilustracija

Već više od godinu dana traje istraga u slučaju zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Zadar, Željka Šoše, i vodstva Dobrovoljnog vatrogasnog društva Škabrnja. Obzirom da ih je tužio mještanin Škabrbnje koji ih smatra odgovornim zbog štete nastale od požara na njegovoj štali, pretpostavljalo se da će istraga ranije završiti i da će javnost saznati tko je kriv ili nije u ovom slučaju.

Riječ je, naime, o slučaju o kojemu su mediji izvijestili nakon blagdana Vele Gospe još prošle godine kada je od vatrogasaca dobivena tek vijestica o intervenciji na gašenju požara u staji u Škabrnji. A do požara je došlo kada je vlasniku staje, dok je pekao janjce, žeravica pobjegla na sijeno.

Međutim, slučaj se kasnije pretvorio u pravu aferu jer je Šoša izjavio kako ga je Ive Gravić tužio samo zato što nije htio zaposliti njega i suprugu. Tužio ih je tvrdeći da su u Škabrnju došli za tek 40 minuta, zbog čega mu je pričinjena velika šteta. Vatrogasci pak smatraju da mu je ova tužba zapravo podloga za naknadno traženje odštete.

Od općinske državne odvjetnice Marijane Stipić, međutim, saznajemo da istraga ne samo da nije završena, nego je ODO zatražilo nove istražne radnje jer je predmet očito dodijeljen novoj osobi.

više u tiskanom izdanju
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno