Županijski sud vještacima duguje 250.000 kuna!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Županijski sud u Zadru sudskim vještacima duguje toliko da su neki od njih čak počeli spominjati bojkot dolazaka na sud.

Do gomilanja dugova došlo je jer u proračunu Ministarstva pravosuđa, a iz kojega se ova sredstva dostavljaju sudovima, za vještake jednostavno nije bilo novca.

Dugovanja su tako nekima od njih narasla i do više stotina tisuća kuna jer su se vukla iz godine u godinu, a Ministarstvo je u međuvremenu imalo sve manje novca za usluge vještaka.

Unatoč nerijetko velikim svotama koje im je dugovao sud, zanimljivo je da niti jedan sudski vještak posljednjih mjeseci nije odbio vještačiti za zadarski sud, prije svega se nadajući kako će im ova sredstva biti isplaćena. No, kako smo među vještacima čuli da će neki od njih uskratiti svoje usluge sudu zbog stalnog gomilanja dugova, za informaciju o točnim dugovanjima obratili smo se predsjedniku Županijskog suda u Zadru, Vladimiru Mikolčeviću:

- Županijski sud u Zadru u ovom trenutku duguje vještacima ukupan iznos od 248.839,00 kuna, prema zaprimljenim računima za obavljena vještačenja - precizan je Mikolčević, ne ustručavajući se reći koliko sud u ovom trenutku točno duguje vještacima.

više u tiskanom izdanju

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno