Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Rekorder zaustavljen u tri sata ujutro u Sv. Filipu i Jakovu s 2 promila

18.09.2018. 07:32
Rekorder zaustavljen u tri sata ujutro u Sv. Filipu i Jakovu s 2 promila


U subotu oko 2.40 sati u Sv. Filipu i Jakovu, 33-godišnji vozač je upravljao kiom zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,04 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.
Inače, proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 901 vozilo i vozača, a poduzeli su 209 represivne mjere.
Alkotestirano je 128 vozača od kojih je njih 13 bilo pod utjecajem alkohola,  99 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 20 vozača nije poštivalo prometni znak, šest ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, po dva su vozila bez tehničkog pregleda i registracije, odnosno nepropisno su pretjecali, a po jedan je vozio bez vozačke dozvole, zaštitne kacige i s uporabom mobitela za vrijeme vožnje.
Iz prometa je isključeno 15 vozača i dva vozila. U tom su se vremenu dogodile 24 prometne nesreća, u kojima je jedna osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene.