Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Danijela Martinović: “Ako se nećemo posvetiti djeci onda ne vjerujemo u svijet koji dolazi”

18.09.2019. 13:31
Danijela Martinović: “Ako se nećemo posvetiti djeci onda ne vjerujemo u svijet koji dolazi”


Zamislite da svaki dan svaki pojedinac napravi samo jedno malo djelo ljubavi. Kad kažem malo mislim da uopće ne mora biti vidljivo nikome osim vama i onome kome ste pomogli. Apeliram stoga na sve vas da tako i radimo, a ako se nećemo posvetiti djeci onda ne vjerujemo u svijet koji dolazi, naglasila je Danijela Martinović, predstavljajući jutros u caffe baru Lovre koncert "Neopisivo" koji će 25. rujna održati u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar. Splitska će pjevačica pjevati za Zakladu "Hrvatska za djecu", koncert će biti dobrotvoran, a osim same pjevačice govorile su i upraviteljica Zaklade Renata Gubić te psihologinja iz Hrvatskog saveza za rijetke bolesti Zadar Josipa Cvijetović.


"Novi zvuk, novi doživljaj, drugačija od svih"
– Naša Zaklada pomaže djeci Hrvatske kojoj je potrebna podrška u ostvarenju kvalitetnijeg i sadržajnijeg odrastanja.
Nadopunjavamo i osnažujemo napore državnih tijela u ostvarenju boljeg života djece, djelujemo kroz osmišljavanje i provođenje vlastitih projekata te podržavajući rad drugih institucija čija misija uključuje dobrobit djece, brinemo da javnost zna za potrebe djece te da Zaklada predstavlja učinkovitu platformu Vlade Republike Hrvatske u svakodnevnom poboljšanju njihovih uvjeta rasta i razvoja, predstavila je kratko Zakladu Gubić te izdvojila i neke konkretne programe poput stipendija za učenike i studente, organiziranje odlaska na more djeci koja još nisu bila na moru te kupovine maturalnih haljina i odijela učenicima koji zadovoljavaju uvjete programa.
Upraviteljica se zahvalila Danijeli na pomoći i naglasila kako su do sada imali jedan koncert u okviru ovogodišnjeg djelovanja i to u Puli te da će nakon Zadra uslijediti i Zagreb.
– Pozivam vas sve da dođete na koncert i to ne samo zbog sredstava koja prikupljamo već i zbog Danijele koje će nam se ovom prilikom predstaviti u nešto drugačijem izdanju, pozvala je Gubić.
Koncert se, naime, održava pod sloganom "Novi zvuk, novi doživljaj, drugačija od svih", Danijela će pjevati svoje hit pjesme u nešto drugačijem aranžmanu od izvornog. Na pozornici će biti čak sedam za pop koncerte i ne tako uobičajenih kombinacija instrumenata: kontrabas, violina, harmonika, udaraljke, klavir, gitara i klarinet.


Važno je da se čuje za rijetke bolesti
– Ideja novoga zvuka već se godinama vrti po mojoj glavi i moja je velika želja koja se sada i realizirala. Novi pristup, nove glazbene podloge, drugačiji instrumenti. Sedam instrumenata i moje su želje ostvarene, a posebno me raduje što se cijela ideja sljubila s ovom divnom pričom koju radim sa zakladom "Hrvatska za djecu", naglasila je pjevačica.
Nešto više o Hrvatskom savezu za rijetke bolesti Zadar govorila je Cvijetović istaknuvši kako Savez trenutno ima 900 članova te kako im se pomaže na razne načine, kako im se pruža i psiho i socijalna pomoć.
– Zahvalili bi se ovom prilikom Danijeli i Zakladi na pomoći. Važno je da se čuje za rijetke bolesti, da ih se prepoznaje i da javnost bude senzibilizirana po tom pitanju, kazala je, između ostalog, Cvijetović.
Na događanju je bila i jedna od članica Saveza – Doroteja Kučera koja je na predstavljanje koncerta stigla sa sinom koji ima DiGeorgeov sindrom te s kćeri koja nije propustila priliku da se fotografira s popularnom pjevačicom koja ju je s radošću prigrlila. Danijela je širokim osmijehom dala do znanja svima koliko joj mališani znače, ponovivši još jednom koliko je sretna što je dio spomenutog projekta izdvojivši i to kako na koncertu neće samo pjevati već će realizirati i neke svoje poetske zamisli.