Danijela Martinović: "Ako se nećemo posvetiti djeci onda ne vjerujemo u svijet koji dolazi"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Ususret dobrotvornom koncertu u HNK Zadar
Ideja novoga zvuka već se godinama vrti po mojoj glavi i moja je velika želja koja se sada i realizirala. Novi pristup, nove glazbene podloge, drugačiji instrumenti. Sedam instrumenata i moje su želje ostvarene, a posebno me raduje što se cijela ideja sljubila s ovom divnom pričom koju radim sa zakladom "Hrvatska za djecu", naglasila je Danijela Martinović
Zvonko KUCELIN
Upraviteljica Zaklade Renata Gubić, Doroteja Kučera sa sinom, pjevačica Danijela Martinović i Josipa Cvijetović, psihologinja iz Hrvatskog saveza za rijetke bolesti Zadar

Zamislite da svaki dan svaki pojedinac napravi samo jedno malo djelo ljubavi. Kad kažem malo mislim da uopće ne mora biti vidljivo nikome osim vama i onome kome ste pomogli. Apeliram stoga na sve vas da tako i radimo, a ako se nećemo posvetiti djeci onda ne vjerujemo u svijet koji dolazi, naglasila je Danijela Martinović, predstavljajući jutros u caffe baru Lovre koncert "Neopisivo" koji će 25. rujna održati u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar. Splitska će pjevačica pjevati za Zakladu "Hrvatska za djecu", koncert će biti dobrotvoran, a osim same pjevačice govorile su i upraviteljica Zaklade Renata Gubić te psihologinja iz Hrvatskog saveza za rijetke bolesti Zadar Josipa Cvijetović.

"Novi zvuk, novi doživljaj, drugačija od svih"

- Naša Zaklada pomaže djeci Hrvatske kojoj je potrebna podrška u ostvarenju kvalitetnijeg i sadržajnijeg odrastanja.
Nadopunjavamo i osnažujemo napore državnih tijela u ostvarenju boljeg života djece, djelujemo kroz osmišljavanje i provođenje vlastitih projekata te podržavajući rad drugih institucija čija misija uključuje dobrobit djece, brinemo da javnost zna za potrebe djece te da Zaklada predstavlja učinkovitu platformu Vlade Republike Hrvatske u svakodnevnom poboljšanju njihovih uvjeta rasta i razvoja, predstavila je kratko Zakladu Gubić te izdvojila i neke konkretne programe poput stipendija za učenike i studente, organiziranje odlaska na more djeci koja još nisu bila na moru te kupovine maturalnih haljina i odijela učenicima koji zadovoljavaju uvjete programa.
Upraviteljica se zahvalila Danijeli na pomoći i naglasila kako su do sada imali jedan koncert u okviru ovogodišnjeg djelovanja i to u Puli te da će nakon Zadra uslijediti i Zagreb.
- Pozivam vas sve da dođete na koncert i to ne samo zbog sredstava koja prikupljamo već i zbog Danijele koje će nam se ovom prilikom predstaviti u nešto drugačijem izdanju, pozvala je Gubić.
Koncert se, naime, održava pod sloganom "Novi zvuk, novi doživljaj, drugačija od svih", Danijela će pjevati svoje hit pjesme u nešto drugačijem aranžmanu od izvornog. Na pozornici će biti čak sedam za pop koncerte i ne tako uobičajenih kombinacija instrumenata: kontrabas, violina, harmonika, udaraljke, klavir, gitara i klarinet.

Važno je da se čuje za rijetke bolesti

- Ideja novoga zvuka već se godinama vrti po mojoj glavi i moja je velika želja koja se sada i realizirala. Novi pristup, nove glazbene podloge, drugačiji instrumenti. Sedam instrumenata i moje su želje ostvarene, a posebno me raduje što se cijela ideja sljubila s ovom divnom pričom koju radim sa zakladom "Hrvatska za djecu", naglasila je pjevačica.
Nešto više o Hrvatskom savezu za rijetke bolesti Zadar govorila je Cvijetović istaknuvši kako Savez trenutno ima 900 članova te kako im se pomaže na razne načine, kako im se pruža i psiho i socijalna pomoć.
- Zahvalili bi se ovom prilikom Danijeli i Zakladi na pomoći. Važno je da se čuje za rijetke bolesti, da ih se prepoznaje i da javnost bude senzibilizirana po tom pitanju, kazala je, između ostalog, Cvijetović.
Na događanju je bila i jedna od članica Saveza - Doroteja Kučera koja je na predstavljanje koncerta stigla sa sinom koji ima DiGeorgeov sindrom te s kćeri koja nije propustila priliku da se fotografira s popularnom pjevačicom koja ju je s radošću prigrlila. Danijela je širokim osmijehom dala do znanja svima koliko joj mališani znače, ponovivši još jednom koliko je sretna što je dio spomenutog projekta izdvojivši i to kako na koncertu neće samo pjevati već će realizirati i neke svoje poetske zamisli.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)