Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SDP-ov povjerenik za petak sazvao sjednicu

18.09.2019. 07:55
SDP-ov povjerenik za petak sazvao sjednicu


Zadarski SDP-ovci iz vrha stranke dobili su poziv »na sastanak koji će se održati ovog petka, 20. rujna, u 18 sati u prostorijama Gradske organizacije«. Poziv im je poslao nedavno imenovani povjerenik GO-a, Nikša Vukas, koji će članstvo u petak uputiti u daljnje postupanje vezano za unutarstranačke izbore.
Toga će se dana, naime, dogovoriti svi detalji vezani za izbor novog rukovodstva Gradskog odbora, nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika Antuna Novoselovića. Iako su se kao najizgledniji kandidati spominjali aktualni potpredsjednici Irena Dragić i Igor Radeta, Dragić je već izjavila kako se zbog privatnih obveza neće kandidirati. Zainteresiranih kandidata pak ima te treba vidjeti tko će se prihvatiti vođenja zadarske organizacije u jednoj od dosad najtežih situacija u kojoj su ne samo ostali bez rukovodstva, već i dobili povjerenika kojega im je odredila Središnjica. Odluka je to koja je pogodila zadarsko članstvo jer im šalje svojevrsnu poruku o tome kako nitko u zadarskoj organizaciji nije bio u stanju voditi je do izbora za novo rukovodstvo.
No problem je i što će vijećničko mjesto Antuna Novoselovića na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća biti prazno jer je Središnjica poništila i odluku o sjednici Gradskog odbora najavljenoj uoči GV-a. Na tom je mjestu već sutra trebao sjediti novi vijećnik ili vijećnica, ali sada moraju sačekati sjednicu koju je za petak sazvao povjerenik Vukas, inače glavni tajnik stranke.