SUKOŠANCIMA EU SREDSTVA Vrtićkoj djeci i vatrogascima ukupno 22 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Lavčević izabran za izvođača radova
Izgradnja dječjeg vrtića u Sukošanu je u vrijednosti od 8.954.310 kuna bez PDV-a, odnosno 11.192.888 kuna s PDV-om, a vatrogasni dom u Debeljaku 5.228.603 kune, odnosno 6.368.074 kune s PDV-om. Vrtić u Debeljaku je proširen, dok novi vrtić u Gorici čeka tehnički prijem. Ukupna investicija iznosi oko 22 milijuna kuna
Velimir BRKIĆ
Gorička ljepotica spremna za otvaranje svojih vrata

Nikad ljepši i radosniji Dan Općine Sukošan i Dan obrane, koji se proslavljaju danas, 18. rujna. Izabrani su izvođači radova za izgradnju dječjeg vrtića u Sukošanu i vatrogasnog doma u ukupnom iznosu od 17.560.962 kuna. Vrtić u Debeljaku je proširen te zajedno s novim vrtićem u Gorici, koji ovih dana očekuje tehnički prijem, ukupno investiranje iznosi oko 22 milijuna kuna.
- Za izgradnju dječjeg vrtića i vatrogasnog doma izabrana je ista građevinska tvrtka, Lavčević Zadar d.o.o. Zadar, kazao je Ante Marinac, načelnik Općine Sukošan (Debeljak, Glavica, Gorica, Sukošan).
Dječji vrtić Zlatna lučića gradit će se kod osnovne škole i športske dvorane u Sukošanu, a vatrogasni dom općinskog DVD-a nasuprot Križa i puta za Peljušićeve, na zapadnom ulazu u Debeljak. Izgradnja vrtića u Sukošanu je u vrijednosti od 8.954.310 kuna bez PDV-a, odnosno 11.192.888 kuna s PDV-om, a vatrogasni dom u Debeljaku 5.228.603 kune, odnosno 6.368.074 kune s PDV-om.

Rok izgradnje godinu dana

- Za izvođača radova za novi vrtić imali smo tri javne nabave ili natječaja. Zbog nepovoljnih financijskih ponuda prve dvije javne nabave su poništene, dok se u trećoj javio samo jedan ponuditelj, Lavčavić Zadar d.o.o. čija je ponuda sukladna dokumentaciji o javnoj nabavi, rekao je Martinac.
Nakon što se potpisivanja ugovora između Općine Sukošan i Lavčevića te uvođenja izvođača u posao rok za izgradnju dječjeg vrtića i vatrogasnog doma je godinu dana.
- Za izgradnju vatrogasnog doma u Debeljaku stigle su tri ponude, izabran je Lavčević čija ponuda udovoljava svim uvjetima i zahtjevima iz dokumentacije o nabavi, ispunjava kriterije za kvalitetni odabir gospodarskog subjekta te je kao ekonomski najpovoljnija ponuda rangirana na prvo mjesto sa 100 bodova, detaljan je Martinac.

Milijun eura iz EU fondova za vrtić

Treba istaknuti, Općina Sukošan je jedina lokalna samouprava u Lijepoj Našoj koja je na natječaju tipa operacije 7.4.1., kojeg je protekle godine u visini od milijardu kuna objavila Agencija za plaćanja, iz EU fondova dobila novac za izgradnju i dječjeg vrtića i vatrogasnog doma, jednog od šest uopće u RH.
- Milijun eura ili 7,4 milijuna odobreno nam je za novi dječji vrtić u Sukošanu, a 5,1 milijun za vatrogasni dom u Debeljaku, ponosno će Martinac.
Zahvaljujući dobroj i učinkovitoj suradnji Općina Sukošan je za izgradnju vatrogasnog doma partnerski ugovor potpisala s Općinom Galovac, a nositelj projekta je DVD općine Sukošan.

Goričani dobili moderni vrtić

- Prema ugovoru, DVD Sv. Mihovil iz Galovca će minimalno pet godina koristiti prostor vatrogasnog doma, navodi Martinac dodajući kako su, kada je riječ o dječjem vrtiću u Gorici, u Novom naselju, nakon odustajanja prvog i odabira drugog izvođača, svi radovi završeni, postavljen interijer i izgrađeno dječje igralište.
- Strpjet ćemo se još malo, neka prođe tehnički prijem i djeca će sa svojim odgojiteljicama i osobljem useliti u novi, moderni dječji vrtić, poručio je Martinac.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno