Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Boru Galca zamijenit će Šime Lisica

18.09.2020. 06:36


Nakon šest mandata i punih 25 godina na mjestu ravnatelja Hrvatskog Crvenog križa Zadar, Bore Galac povlači se s te funkcije te na njegovo mjesto dolazi mladi i perspektivni Šime Lisica.
– Da, to je istina, meni završava mandat 17. prosinca i po Pravilniku o izboru ravnatelja Hrvatskog Crvenog križa, lokalo društvo je pokrenulo natječajnu proceduru kako bi se sve obavilo do isteka mandata aktualnog ravnatelja, potvrdio je Galac.
Kako dalje navodi Galac, on je na ovom mjestu proveo šest mandata zajedno s ovim posljednjim, te je još prije obavijestio odbor kako bi se zbog zdravstvenih razloga povukao u mirovinu. Po raspisanom natječaju koji je bio objavljen 1. kolovoza i koji je trajalo osam dana, u ponedjeljak se sastao odbor koji je nadležan za izbor ravnatelja, te su članovi odbora jednoglasno izabrali Šimu Lisicu, ujedno i jedinog kandidata.
– Riječ je od djelatniku Crvenog križa kojeg odbor jako dobro poznaje i koji ispunjava uvjete, tako da je odluka odbora bila jednoglasna, kazao je Galac, dodajući kako je sada kompletan materijal o izboru novog ravnatelja predan Glavnom odboru Crvenog križa koji još treba dati suglasnost za izbor novog ravnatelja.
Galac je odluku odbora pozdravio te iskazao zadovoljstvo što je Lisica izabran na mjesto novog ravnatelja, za kojeg je rekao kako je od svoje 14. godine vezan uz Crveni križ, te da je siguran kako će njegovim imenovanjem Crveni križ napraviti još veći iskorak na bolje.
– Šime Lisica je bio dugogodišnji volonter Crvenog križa prije nego je zasnovao radni odnos. Obavio je stručno usavršavanje po završetku dodiplomskog studija, te je u Crvenom križu provodio nekoliko različitih programa, istaknuo je aktualni ravnatelj, naglasivši kako ne bi bilo dobro da Crveni križ bude »talac« jednog čovjeka, odnosno njega, koji više zbog zdravstvenih razloga ne može dati puni doprinos.
Galac je uvjeren kako će Lisica kao mlad čovjek s dugogodišnjim iskustvom dati veliki doprinos Crvenom križu.