Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ješe: Protiv Zmaja idemo odigrati najbolje što možemo

19.09.2020. 08:45


Za trećeligaše s juga nema vremena za odmor. Već danas je na rasporedu 5. kolo u kojem biogradski Primorac s početkom u 16.30 sati gostuje u Makarskoj. Biograjci nakon vrlo dobrog starta iza sebe imaju dva uzastopna poraza. Najprije su minimalno izgubili na gostovanju kod Kamena da bi ove srijede na svom travnjaku doživjeli neugodan poraz od Jadrana LP. Pločani su nakon osam minuta imali vodstvo od dva gola prednosti, a do poluvremena su ga i »podebljali«. Primorčev »krvnik« bio je Abel Kalfić koji je postigao hat-trick u kraljevskog gradu. Domaćin nije uspio prevladati taj šok i do kraja dvoboja uspjeli su tek smanjiti zaostatak preko Luke Vodopije. Definitivo ovaj poraz Biograjcima nije lako pao, ali isto tako smo uvjereni da će se već u sljedećoj utakmici pokušati iskupiti. O razlozima poraza od Pločana jučer nam je nekoliko rečenica u uvodu kazao i kapetan Vedran Ješe.


Realizacija
– Ne možemo pobjeći od toga da je ovaj poraz od Jadrana za nas bio vrlo bolan – iskren je bo Ješe.
– Kada u 8. minuti imaš zaostatak od dva gola, a do poluvremena i tri, onda se jako teško vratiti u utakmicu. To teško polazi za nogom i puno jačim momčadima od nas. Jednostavno je u ovoj utakmici sve išlo na mlin gostiju, a kontra nas. Praktički u prvom napadu izgubimo jednu loptu i iz bezazlenog napada primimo gol. Pa taj drugi gol, ja sam bio u bloku kada je Kalfić pucao, učinio sam sve kako treba, a on je pogodio fantastično u same rašlje. I treći njihov pogodak bila je jedna minijatura koja nije morala završiti golom. Oni su praktčki iz tri prilike koje su stvorili na ovoj utakmici, zabili tri gola. Mi smo imali malu šansu kod njihovog vodstva od 2:0 kada se Nakić našao u izglednoj situaciji i tko zna što bi bilo da smo tada smanjili zaostatak.
U drugom poluvremenu Biograjci su stalno napadali i stvarali šanse, ali lopta je tek jednom završila u mreži iza gostujućeg vratara.
– Činjenica je da nam nedostaje prava realizacija. Pritom ne mislim samo na ovu utakmicu protiv Jadrana, već i na one prethodne tri kao i na onu u Pazinu kada smo sudačkoj nadoknadi poraženi od Rudara u pretkolu Kupa. Imali smo u drugom poluvremenu nekoliko prilika, ali samo je jednu Vodopija uspio pretvoriti u pogodak. Da se razumijemo, čestitam Jadranu na pobjedi koja je zaslužena. Oni su svoje prilike znali iskoristiti, mi svoje nismo. Mislim da se nakupilo i umora jer ćemo zajedno s ovom utakmicom u Makarskoj imati pet dvoboja u 15 dana što je previše. Ali što je, tu je. Nećemo plakati već protiv Zmaja idemo odigrati najbolje što možemo, a onda što bude.


Povratnici
Zmaj je u prvom kolu poražen u Pločama, nakon čega je kod kuće pobijedio Neretvu, a u Unešiću odigrao neriješeno sa Zagorom.
– Riječ je o povratniku u Treću HNL jug koji će se ove sezone protiv svakoga dokazivati. Imaju motiva i sigurno će nam biti opasan suparnik. Mi u Makarsku putujemo sa željom i motivom da se iskupimo za ovaj poraz kod kuće od Jadrana LP. Posljednjih sezona lakše igramo u gostima, nekako rasterećenije pa se nadam da će tako biti i ovoga puta. Moramo biti koncentrirani, ne srljati i vjerujem da će nam se onda to vratiti na pravi način. Ako pristup bude kako treba, a realizacija na željenoj razini itekako možemo očekivati pozitivan rezultat, pa čak i tri boda – kazao je na kraju razgovora optimistični Ješe.




4
boda u četiri kola osvojio je biogradski Primorac