Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Lufthansa i idućeg ljeta leti za Zadar

18.09.2020. 07:16


Britanski EasyJet napravio je određene izmjene u svom redu letenja. Brojne linije koje su bile najavljene za listopad sada će završiti s prometovanjem s krajem rujna. Kompanija će zadržati 11 linija u listopadu, uglavnom s minimalnim brojem tjednih operacija.
Kompanija će do kraja rujna prekinuti promet na dvije linije prema Zračnoj luci Zadar. Zadnji let prema Zadru EasyJet će obaviti ove subote, 19. rujna na liniji iz Lutona, dok je linija s Gatwicka završila s prometovanjem prošle subote.
Isto je s linijama prema Puli iz Bristola i London Gatwicka, dok je linija iz London Lutona zadnji let obavila prošle subote, 12. rujna.
EasyJet je prema Puli i Zadru prijašnjih godina prometovao i u listopadu, no ove godine se to neće dogoditi.


EasyJetovi letovi u listopadu
Do kraja rujna EasyJet će ukinuti dvije linije prema Splitu: iz Belfasta i Amsterdama. U prometuju do 24. listopada ostaju linije iz Splita za Basel, Bristol, Genevu i Luton, dan kasnije poletjet će zadnji zrakoplov za Glasgow, do Manchestera će se prometovati do 27. listopada, dok će linija Split – Gatwick završiti 31. listopada.
Promet će na spomenutim linijama u listopadu biti skroman, kompanija uglavnom najavljuje jedan let tjedno. Što se tiče Dubrovnika, easyJet će do kraja rujna ukinuti tek jednu liniju, Dubrovnik – Geneva, do 24. listopada prometovat će se iz Edinburgha i Manchestera, zadnji let za Bristol je 28. listopada, a linija Dubrovnik – Gatwick zaključuje se 31. listopada.
Kompanija će i na ovim linijama uglavnom prometovati jednom tjedno kroz listopad, a daljnja otkazivanja su također moguća, ovisno o bukingu za svaki pojedini let.
Njemačka Lufthansa je, pak, objavila kako će u ljetnom redu letenja 2021. godine uvesti 14 novih međunarodnih linija iz svoje baze u Frankfurtu. Između ostalih uvodi se linija Frankfurt – Rijeka.
U ljetnom redu letenja Lufthansa iz Frankfurta prometuje prema pet destinacija u Hrvatskoj: Zagrebu, Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku, a od iduće ljetne sezone na listu će se dodati i šesto odredište, Zračnu luku Rijeka. Lufthansa prema Zračnoj luci Zadar prometuje iz Muenchena i Franfurta.


Let Franfurt – Rijeka subotom
Na liniji iz Frankfurta ranije je prema Rijeci prometovao Ryanair koji je svoje operacije ove ljetne sezone preselio u Hahn, pa je Rijeka bila bez direktnog leta s glavnom frankfurtskom zračnom lukom.
Na liniji između Frankfurta i Rijeke u ljetnoj sezoni 2019. prometovao je i njemački Condor, dva puta tjedno, no ove godine tu liniju nije pokrenuo s obzirom na globalnu pandemiju. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se ova njemačka aviokompanija vratiti u Rijeku u sezoni 2021.
Linija Frankfurt – Rijeka – Frankfurt bit će u prometu od 8. svibnja jednom tjedno, subotom. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320 koji kod ove kompanije imaju kapacitet od 168 do 180 sjedala.
Nova linija Lufthanse prometovat će u večernjim satima: polazak iz Frankfurta zakazan je u 17:35 sati, a dolazak u Rijeku u 19 sati. Povratni let polijeće iz Rijeke u 20 sati, dok je dolazak u Frankfurt planiran u 21:30. Kompanija ostavlja mogućnost dodavanja još tjednih letova na ovoj liniji, što će prije svega ovisiti o stanju bukinga. Ova kompanija u ljetnom redu letenja prometuje na liniji Muenchen – Rijeka, no ove godine ona nije u prometu zbog utjecaja globalne pandemije.
Karte na ovoj novoj liniji već su u prodaji na web stranici Lufthanse, a sve karte kupljene do 31. prosinca ove godine su fleksibilne, što znači da putnici imaju pravo na neograničen broj promjena datuma putovanja.
Ovo je treća potpuno nova linija najavljena za ljetni red letenja iduće godine. Podsjećamo, Ryanair je ranije najavio novu liniju Beč – Pula, dok je TAP Portugal prije nekoliko dana najavio uvođenje linije Lisabon – Zagreb. (Croatian Aviation)




EASYJET ZAKLJUČUJE SEZONU ZA ZADAR
Britanski EasyJet će do kraja rujna prekinuti promet na dvije linije prema Zračnoj luci Zadar. Zadnji let prema Zadru EasyJet će obaviti ove subote, 19. rujna na liniji iz Lutona, dok je linija s Gatwicka završila s prometovanjem prošle subote