Početkom iduće godine završit će radovi na dijelu obalne šetnice i sunčališta

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Nastavlja se uređenje obalnog pojasa u Diklu
Prva faza, to jest 50 metara obalne šetnice i sunčališta, trebala bi biti gotova početkom sljedeće kalendarske godine, a sve je to dio većeg projekta uređenja ukupno 225 metara šetnice koji će se provoditi u idućih nekoliko godina
Zvonko KUCELIN
Nakon sezonske stanke opet počeli radovi

Nakon ljetne stanke, nastavljeni su radovi na uređenju obalnog pojasa u Diklu. Radovi su počeli u siječnju, usporili su zbog pandemije, a obustavljeni su u lipnju zbog sezone kupanja.

Kako kaže Darko Kasap, pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo, bilo je lijepo vrijeme pa se radovi nastavljaju malo kasnije u rujnu.

Prva faza, to jest 50 metara obalne šetnice i sunčališta, trebala bi biti gotova početkom sljedeće kalendarske godine, a sve je to dio većeg projekta uređenja ukupno 225 metara šetnice koji će se provoditi u idućih nekoliko godina.

- Trenutačno se rade plastični oblozi u koje će se saliti temelji, a u radionicama se rade plastične konstrukcije, imitacija drvenih dasaka, koje će se, kako koja bude gotova, montirati na terenu, pojasnio je Kasap.

Nadzor projekta uređenja obalnog pojasa u Diklu obavlja ured ovlaštenog inženjera, Andreja Šarića, a radove izvodi Sub Mission iz Zadra.

U izradi glavnog izvedbenog projekta plaže i šetališta, slušao se i glas mještana te je bilo važno sačuvati prirodni krajobraz, škrape i zeleni pojas, ali i osposobiti teren za kupanje i šetnju. Šetalište će biti na stupovima izdignuto iznad prirodnoga dna mora, iznad škrapa. Planirana noćna rasvjeta će pridonijeti ugođaju.

Kako je rekla Martina Matešić, predsjednica MO Diklo, radovi su sad opet krenuli u dogovoru s mještanima te su u Mjesnom odboru zadovoljni što se nastavlja dinamika uređenja.

- S obzirom da ove godine turistička sezona nije tako duga kao prošlih godina, s radovima se već moglo nastaviti, a vjerujem da će biti relativno brzo gotovi jer su modularni dijelovi već na skladištu i treba ih još sastaviti i montirati, kazala je Matešić.

Projektnu dokumentaciju izradili su: Arhitektonski studio Rene d.o.o., D&Z d.o.o. i Teh-projekt Zadar d.o.o.


SLUŠAO SE GLAS MJEŠTANA

U izradi glavnog izvedbenog projekta plaže i šetališta, slušao se i glas mještana te je bilo važno sačuvati prirodni krajobraz, škrape i zeleni pojas, ali i osposobiti teren za kupanje i šetnju. Šetalište će biti na stupovima izdignuto iznad prirodnoga dna mora, iznad škrapa. Planirana noćna rasvjeta će pridonijeti ugođaju

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)