Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Smokrović: U Ploče putujemo rasterećeni i puni samopouzdanja

19.09.2020. 10:15


Lakše se u Hrvatskom vitezu iz Posedarja diše nakon pobjede nad Kamenom. Momčad Kristijana Tute na svom je travnjaku potpuno zasluženo rezultatom 3:1 svladala Ivanbegovčane. Prva je to pobjeda za Posedarce u ovoj sezoni i samo se možemo nadati da će ih biti još puno. S obzirom na dobre partije u prethodna tri kola pomalo čudi da se pobjeda nije dogodila i prije. Sada taj pozitivan niz treba nastaviti, a pred HV Posedarjem nije nimalo lagan zadatak. Morat će danas put Ploča gdje ih očekuje trenutačni lider i jedina momčad sa stopostotnim učinkom, Jadran LP. Pločani su se u srijedu slavodobitno vratili iz Biograda na Moru gdje su ostvarili uvjerljivu pobjedu nad Primorcem. Do poluvremena su vodili 0:3, a posebno opasan bio je Abel Kalfić koji je postigao sva tri pogotka. Međutim, to ne znači da Posedarci u ovoj utakmici koja slijedi nisu bez šanse. Dapače, osokoljeni pobjedom nad Kamenom od njih možemo očekivati velike stvari u Pločama.
– Ova pobjeda nam je definitivno trebala kako bi momčadi podigla samopouzdanje – kazivao je zadovoljni Vedran Smokrović.


Zaslužena pobjeda
– Zaslužili smo ovu pobjedu protiv Kamena. Bila je to tvrda utakmica u kojoj smo bili dominantna momčad i od prve minute smo pokazali što želimo. Stvorili smo dosta prilika, a tri smo u konačnici pretvorili u pogotke. I to vrlo lijepe i atraktivne. Mislim da nam nitko ne može reći kako ova pobjeda nije zaslužena, a definitivno će nam donijeti veliko rasterećenje i u nadolazećim utakmicama. Ono što je vrlo važno naglasiti je da se ne smijemo time zadovoljiti, dapače, sada moramo još više gristi i nastaviti ovaj niz pozitivnih rezultata.
Hrvatski vitez Posedarje je i u prethodna tri kola igrao dobro i stvarao dosta prilika, ali osvojili su tek jedan bod.
– Protiv Hrvaca u prvome kolu dosta dugo smo držali »nulu«, a imali smo i niz izglednih prilika za gol. O dvoboju s OSK-om da i ne govorim, imali smo vodstvo i već u prvom poluvremenu mogli smo riješiti pitanje pobjednika. I u Parku mladeži protiv Splita promašili smo puno prilika, a na kraju smo minimalno poraženi. Sve ovo ukazuje na to da smo do prve pobjede ove sezone mogli i prije 4. kola. Međutim, isto tako valja iskreno reći da nam realizacija nije bila na željenoj razini. Promašili smo puno prigoda u tim dvobojima i to je glavni razlog zašto smo prosipali bodove. Sada nam se protiv Kamena otvorilo i većinu prilika smo pretvorili u golove. I automatski došli i do tri boda. Smatram da smo jedna od fizički najbolje pripremljenih momčadi u Trećoj HNL jug. Ako ne i najbolja. Sada smo protiv Kamena koji je izjednačio nakon našeg vodstva pokazali karakter. Njega moramo pokazivati i u nadolazećim utakmicama i uvjeren sam kako ćemo ostvariti još puno pobjeda.


Težak ispit
Posedarce danas očekuje težak ispit jer gostuju u Pločama kod vodećeg Jadrana koji je u Biogradu na Moru »demolirao« Smokrovićevu dojučerašnju momčad, Primorac.
– Ova uvjerljiva pobjeda Jadrana LP u Biogradu i njihovi dosadašnji rezultati za mene nisu nikakvo iznenađenje. Riječ je o vrlo kvalitetnoj momčadi koja je već duže vremena na okupu. Posebno su nezgodni na svom travnjaku i gostovanje u Pločama jedno je od najtežih za svakog trećeligaša s juga. Međutim, to ne mora ništa značiti kada je u pitanju ovaj naš dvoboj. Mi u njega ulazimo puni samopouzdanja, a uz to i rasterećeni zbog pobjede nad Kamenom. A tada svaki igrač može dati sve od sebe jer ga ne sputava imperativ. Moramo biti čvrsti, strpljivi i u konačnici koncentrirani. Prilike koje stvorimo moramo pretvoriti u pogotke inače teško možemo očekivati pozitivan rezultat. Kao što sam već rekao, ako budemo pravi i ako pokažemo karakter ne sumnjam da ćemo se iz Ploča vratiti barem s jednim bodom – kazao je na kraju razgovora Vedran Smokrović.




Treća HNL JUG
5. kolo, danas, 16.30 sati: Jadran LP – Hrvatski vitez Posedarje, Zmaj (M) – Primorac (B), Hrvace – Uskok, OSK – Zmaj, Split – Vodice, Neretva – Zagora. Sutra: Neretvanac – GOŠK Du., Kamen – Sloga.


»Karakter moramo pokazivati i u nadolazećim utakmicama i uvjeren sam kako ćemo ostvariti još puno pobjeda
Vedran Smokrović