Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Vlašić: Imamo kvalitetu, no još uvijek nije sve optimalno

19.09.2020. 07:00


Košarkaši Sonik Puntamike novu sezonu HT Premijer lige otvaraju večeras s početkom u 19 sati u Čavlima, u dvorani Mavrinci, gdje ih očekuje susret prvog kola protiv Škrljeva. Jedan od posljednjih susreta malo prije prošlosezonskog prekida prvenstva zeleni su baš imali u Čavlima i tadašnja momčad predvođena Šimom Kraljevićem je izgubila sa 68:60, a na strani domaćina briljantnu utakmicu odigrao je Nik Slavica s učinkom od 32 koša i 10 skokova dok su Šime Špralja i Petar Marić bili najbolji strijelci Sonika.


Bez Vladovića i Šarlije
Sedam mjeseci kasnije tih aktera nema više ni u jednom ni u drugom sastavu, a Puntamičani s novim kormilarom na klupi Hrvojem Vlašićem i s čak šest ovoljetnih prinova gaje opravdane nade da bi se mogli s Kvarnera vratiti i s punim plijenom. Naravno, u svemu tome nešto će se pitati i domaćina kod kojih je također roster doživio mnoge promjene u odnosu na prošlu sezonu.
– Škrljevo je dobra momčad s kontinuitetom igranja HT Premijer lige. Imaju vrlo dobrog centra Arkima Martina Robertsona, pojačali su se na poziciji razigravača s Adnanom Arslanagićem i Tonijem Jelenkovićem, tu je još nekoliko pojačanja poput Jure Gunjine, Ivana Vrgoča i Marija Rajčića, pa rekonvalescent Josip Barnjak. Naglašavam kako su vrlo neugodna i agresivna momčad, posebice kada igraju doma – istaknuo je Vlašić u analizi Škrljeva kojem će se morati suprostaviti bez "najfriškijih" akvizicija Jakova Vladovića i Marina Šarlije. No, i bez te dvojice rutinera Vlašić ima zavidan arsenal oružja u svojoj svlačionici, a ključnim u traženju pobjede podcrtao je agresivnost koja kontra Škrljeva mora biti na najvišem mogućem nivou.


Publika na tribinama
– S druge strane krećemo u prvenstvo bez Jakova Vladovića i Marina Šarlije koje valja čekati još neko vrijeme. Imamo dosta oscilacija u igri, od odličnog do lošeg i obrnuto. Tu liniju moramo izravnati, smanjiti propadanja koja nam se događaju. Nema dvojbe da ova momčad Sonika ima kvalitetu, no još uvijek nije sve optimalno. Ipak, ne idemo na put s istaknutom bijelom zastavom i sigurno ćemo tražiti svoju šansu, a ona će nam se ukazati ako uspješno odgovorimo na agresivnost domaćina – rekao je Hrvoje Vlašić uoči večerašnjeg gostovanja u dvorani Mavrinci gdje će domaćin imati i podršku svojih navijača. Škrljevo je naime uspjelo ishoditi dozvolu Županijskog lokalnog civilnog stožera da im može petina kapaciteta dvorane biti popunjena (oko 200 sjedećih mjesta) uz naravno, poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera. Zanimljiva odluka koja donosi dašak optimizma na otvaranju nove košarkaške sezone i za sve ljubitelje ovog sporta u Zadru gdje gledatelji još uvijek ne smiju u dvorane, iako dvorana Jazine primjera radi ima kapacitet tri puta veći do dvorane u Mavrincima, o Višnjiku da ne govorimo. A dok Stožer Zadarske županije ne amenuje ulazak gledatelja u zadarske dvorane navijači Sonik Puntamike utakmicu protiv Škrljeva mogu popratiti posredstvom HKS TV-a, preko poveznice https://tv.hks-cbf.hr/2020/09/kk-adria-oil-skrljevo-kk-sonik-puntamika-19-09-2020/ i putem radio prijenosa HRT Radio Zadar.




Jošić: Osnovni cilj je egzistiranje u HT Premijer ligi
Predsjednik Sonik Puntamike Mirko Jošić uoči otvaranja sezone na gostovanju kod Škrljeva istaknuo je da pred momčad predvođenu novim-starim trenerom Hrvojem Vlašićem nije stavljen imperativ.
– Ulazimo u sezonu izazova. Najveća želja mi je da košarka i svi mi koji radimo u njoj odnesemo pobjedu u borbi protiv pandemije i da lopta ove sezone ne stane. Ne želim pred momčad stavljati nikakve imperative i stvarati dodatne pritiske. Neka sezona bude, prije svega zdravstveno, a onda i rezultatski mirna. Naš osnovni cilj je igrati i kroz igru osigurati nastavak kontinuiteta egzistiranja u elitnom razredu hrvatske košarke, naglasio je Jošić.


Sonik Puntamika 2020./21.
Igrači: Filip Jošić (4), Jakov Vladović (5), Dino Palčić (6, kapetan), Sandro Rašić (7), Lovre Runjić (8), Marino Šarlija (9), Dino Ninčević (10), Tomislav Cvitković (11), Marin Vručinić (12), Vito Barbaroša (13), Dominik Zelanto (14), Josip Jukić (15), Šime Keserović (16), Pave Dunatov (17), Juraj Brajčić (19), David Pavin (20), Niko Manojlović (21), Teo Petani (25), Antonio Jurjević (66).
Predsjednik: Mirko Jošić. Trener: Hrvoje Vlašić. Pomoćni trener: Stipe Kuliš. Kondicijski trener: Josip Miliša. Liječnik: dr. Zorislav Šušak. Fizioterapeut: Nikola Lukić, Sportski direktor: Pero Perić. Službeni fotograf: Šime Zelić.


1. kolo
Adria Oil Škrljevo – Sonik Puntamika (subota, 19 sati), Zadar – Šibenka (nedjelja, 17 sati), Cibona – Zabok, Gorica – Split, Alkar – Dubrava Furnir, Vrijednosnice Osijek – Hermes Analitica.


Puntamika u Premijer ligi
Sezona     Plasman*      Konačni plasman
1993./94.       7.              13.
1994./95.       8.              14.**
2005./06.       4.              7. (Liga za prvaka)
2006./07.       3.              6. (Liga za prvaka)
2007./08.       6.              1. (Liga za ostanak)
2008./09.       5.              2. (Liga za ostanak)
2009./10.       5.              1. (Liga za ostanak)
2010./11.       2.              5. (Liga za prvaka)
2011./12.       8.              6. (Liga za ostanak)**
2019./20.       9.              12.
* prvi dio natjecanja
** ispali iz lige


Prije tri godine u trećem rangu
Od 2012. do 2017. Puntamičani su nastupali u A-2 ligi – jug (drugi rang) u kojoj su redom osvajali dvaput drugo, potom četvrto, pa opet drugo te konačno peto mjesto. U sezoni 2017./18. pali su u treći rang (Druga liga – jug) u kojem su bili drugi, a pozivnicu za Prvu ligu dobili su u ljeto 2018. nakon što je nekoliko momčadi odustalo. U sezoni 2018./19. u Prvoj ligi su bili prvi nakon osnovnog dijela, a potom su u polufinalu doigravanja izbacili Dubrovnik te u finalu nadjačali Dubravu. Lani su u trenutku prekida Premijer lige nakon 21. kola bili deveti među 12 klubova s omjerom od sedam pobjeda i 14 poraza.