Za zadarski mobilni tim rane intervencije 1,5 milijun kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
SOCIJALNI PROJEKTI - U Zadru potpisana 23 ugovora vrijedna 29 milijuna kuna
Potpisana su 23 ugovora vrijedna 29 milijuna kuna za projekte Zaželi, poticanje socijalnog poduzetništva i širenje socijalne mreže. Krajnji korisnici ovih projekata su osjetljivije skupine društva - teško zapošljive žene, starije osobe u nepovoljnom položaju, djeca s teškoćama u razvoju i njihove obitelji, branitelji koji pate od PTSP-a...; a učinci za društvo su višestruki
Zvonko KUCELIN
Sudionici potpisivanja ugovora zadovoljni poticanjem zapošljavanja i socijalnom inkluzijom

U Koncertnoj dvorani Kneževe palače u Zadru jučer su svečano potpisana 23 ugovora vrijedna 29 milijuna kuna za projekte Zaželi, poticanje socijalnog poduzetništva i širenje socijalne mreže. Ugovore su potpisali ministar Josip Alardović ispred Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Luka Bogdan s različitim korisnicima s područja Zadarske, Ličko-senjske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Osjetljivije skupine društva

Krajnji korisnici ovih projekata su osjetljivije skupine društva - teško zapošljive žene, starije osobe u nepovoljnom položaju, djeca s teškoćama u razvoju i njihove obitelji, branitelji koji pate od PTSP-a..., a učinci za društvo su višestruki.
Kako je pojasnio ministar Josip Alardović, cilj je kroz fondove, tako i Europski socijalni fond, objediniti i poticati sve prioritetne osi koje pripadaju fondu - zapošljavanje, socijalnu inkluziju i obrazovanje.
- Smatram da je izrazito bitno pružiti podršku onima kojima je potrebna kako bi ih se osnažilo na aktivno sudjelovanje i mijenjanje svoje zajednice na bolje. Na tom tragu je i projekt ‘Zaželi’, u sklopu kojeg smo danas potpisali ugovore kojima se zapošljava 131 žena, a skrb će dobiti 786 starijih i nemoćnih osoba. Ove brojke su velike i važne, ali još važnije je što projekt dugotrajno nezaposlenim pruža posao, edukaciju i perspektivu, dok našim starijim sugrađanima na ovaj način poručujemo da nisu sami i da ćemo im u ovim teškim vremenima pružiti neophodnu skrb, istaknuo je ministar Alardović.

Dva ugovora za područje Zadarske županije

Projekti se financiraju iz Europskog socijalnog fonda na tri različita poziva - »Zaželi - program zapošljavanja žena – faza II«, »Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.« i poziva »Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA I.«
Od potpisanih ugovora, dva su na području Zadarske županije - Općina Kali nositelj je projekta »Zaželi u Kalima« vrijednosti 464.300 kuna, a Grad Zadar je nositelj projekta PRRI – podrška razvoju rane intervencije na području grada Zadra i Zadarske županije vrijednosti 1.450.470 kuna.
Kako je pojasnio gradonačelnik Branko Dukić, projekt se odnosi na osnivanje mobilnog tima rane intervencije koji bi uslugu pružao po vrtićima i domovima djece rizične skupine i djece s teškoćama u razvoju. Pritom bi se zaposlilo 35 stručnjaka, a krajnjih korisnika je 65 djece s teškoćama u razvoju te 110 članova njihovih obitelji i udomiteljskih obitelji, kojima je, kako je rekao župan Božidar Longin, u ovim vremenima dodatni trošak i poteškoća putovati u Zadar u Kabinet. Nositelju Gradu Zadru, partneri na projektu su Zadarska županija i Caritas Zadarske nadbiskupije koji već niz godina surađuju i kao partneri u Kabinetu za ranu intervenciju.


POSAO ZA 35 STRUČNJAKA

Projekt se odnosi na osnivanje mobilnog tima rane intervencije koji bi uslugu pružao po vrtićima i domovima djece rizične skupine i djece s teškoćama u razvoju. Pritom bi se zaposlilo 35 stručnjaka, a krajnjih korisnika je 65 djece s teškoćama u razvoju te 110 članova njihovih obitelji

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)