Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadar dočekao gradski derbi

19.09.2020. 06:30


 Nakon međusobnih utakmica Dalmatinca i Arbanasa Zadar je dobio još jedan nogometni gradski derbi. Nije to znak razvoja nogometa već posljedica kraha NK Zadra i utemeljenja HNK Zadar koji će danas na Stanovima ugostiti Dalmatinac. Oba sastava imaju maksimalnih šest bodova, ali nitko ne dvoji da je Zadar izraziti favorit. S druge strane, Dalmatinac pokazuje znakove buđenja nakon loše lanjske jeseni i, tko zna, možda Crničani nešto i ulove u susjedstvu. Itekako budna je i Polača koja stiže u goste Sabunjaru. I ova dva sastava su upisali pobjede u prva dva kola pa se i sraz na Sabunikama može okarakterizirati kao derbi. U dvoboju klubova koji su bez bodova Škabrnja s novim trenerom (Leo Plecić je zamijenio Marijana Lamešića) dočekuje Zemunik. Hajduk s velikim ambicijama ide u goste lani, a i ove sezone još uvijek neuvjerljivim Pakoštancima, pa se čini da su sva tri znaka su u igri. Isto vrijedi i za utakmicu između Velebita i Bibinja.
Raspored, subota (17 sati): Zadar – Dalmatinac, Velebit (B) – Bibinje, Dragovoljac – Arbanasi. Nedjelja (17 sati): Škabrnja ‘91 – Zemunik, Sabunjar – Polača, Pakoštane – Hajduk. Igrano jučer: Nova zora – Zlatna luka.
Drugoligaši će sve utakmice odigrati danas. Nakon dva kola teško je govoriti o favoritima, posebno nakon što su prve utakmice pokazale da bi liga mogla biti vrlo izjedančena.
Subota (17 sati): Zrmanja – Galovac, Abeceda – Sv. Mihovil (igra se u Novigradu), Velebit (G) – NOŠK.