Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

»Budite heroj prve pomoći u školi i svojoj zajednici«

18.09.2021. 13:35


Općinsko društvo Crvenog križa Gračac u srijedu je obilježilo Svjetski dan prve pomoći u Parku Sv. Jurja pod geslom »Budite heroj prve pomoći u školi i svojoj zajednici«. Obilježavanje ovog bitnog dana za svako društvo Crvenog križa iskoristili smo za promicanje i zagovaranje znanja i vještina prve pomoći za širu javnost. Medicinski djelatnici i volonteri društva prezentirali su pružanje prve pomoći s ciljem podizanja svijesti o različitim vrstama rizika u okruženju gdje je potrebno pravovremeno i pravilno reagirati. Vještina pružanja prve pomoći povećava sposobnost pojedinca da poduzme brze mjere kako bi smanjio ili stabilizirao ozbiljne ozljede i poboljšao šanse za preživljavanje.
– Odaziv je bio odličan, došli su učenici osnovne i srednje škole te ostali zainteresirani građani koji su od medicinskog osoblja saznali kako pravilno reagirati. Tema Svjetskog dana prve pomoći odnosi se na prvu pomoć u školi i svojoj zajednici, rekao nam je Tomislav Jazvet, član Općinskog društva Crvenog križa Gračac napomenuvši da uvijek odrađuju ovakve i slične akcije.
Ključna poruka je da svatko može spasiti život, bez obzira na dob, može biti sudionik u provedbi akcija spašavanja života i učiniti svoju okolinu sigurnijom. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su prisustvovali, posebno djelatnicima i učenicima Osnovne škole Nikole Tesle Gračac i Srednje škole Gračac te medicinskim djelatnicima i volonterima koji su odradili odličnu prezentaciju. Nakon same prezentacije svi zainteresirani imali su mogućnost mjerenja tlaka i šećera u krvi.