Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Perinčić: Branitelji smo naslova i bit ćemo svima izazov

18.09.2021. 07:23


Novu HT Premijer ligu sezonu 2021./22. košarkaši Zadra otvaraju večeras u Krešinom domu kontra Zaboka. Točno u 19 sati krenut će igrači Ivana Perinčića u obranu titule prvaka Hrvatske, a protivnik im je baš po mjeri iako ne treba smetnuti s uma da je Zabok zadnja hrvatska momčad koja je odnijela pobjedu s Višnjika, bilo je to krajem veljače ove godine kada je Mršićev sastav s lošom predstavom pokvario veliku pobjedu nad Partizanom, na istom mjestu, niti 24 sata prije. Završilo je tada 79:75 za goste iz Hrvatskog zagorja, ali nekako je teško povjerovati da se isti scenarij može ponoviti večeras na Višnjiku. Ipak se tu radi o velikom kvalitativnom jazu, a uz to Zadar je za razliku od Zaboka napravio manje rošada u svlačionici, zadržao je devet igrača iz lanjskog rostera te doveo tri solidna pojačanja (Luković, Harris i Drežnjak). Iz Zaboka je pak, otišlo osam, a pristiglo čak devet igrača od kojih su najzvučniji Josip Popić, Veljko Budimir, Jure Gunjina, Marin Vručinić. Promijenili su i trenera, pa je Ivana Tomasa nadomjestio Zdravko Radulović koji je svjestan da su dosezi Zabočana negdje na lanjskoj razini kada su zaključili sezonu na sedmom mjestu. Tako da se pobjedi, i to uvjerljivoj, objektivno nada i strateg domaćih Ivan Perinčić.
– Veselim se početku nove sezone. Branitelji smo naslova i bit ćemo izazov svakoj ekipi. Morat ćemo biti pravi na svakoj utakmici jer će svima biti velika želja pobijediti nas. Zabok je prvi protivnik, promijenili su pola ekipe, došao je novi trener, trebat će i njima vremena. Mi pak gledamo isključivo sebe, da budemo pravi, energični i rastrčani, i onda neće biti nikakvih problema. Želim da pokažemo sve što smo radili u ovom pripremnom periodu i da na najbolji način izgledamo kao ekipa – kazao je Perinčić uoči otvaranja sezone kojem je prethodio tek jednomjesečni period priprema.
– Nikad kraće pripreme, dečki su od početka došli jako dobro pripremljeni. Uspjeli smo napraviti sve što smo željeli napraviti i jako sam zadovoljan kako smo cijele pripreme odradili. Zadovoljan sam kako izgledamo u ovom trenutku i u kojem smjeru idemo – istaknuo je trener Zadra koji za kraj nije propustio priliku uputiti pozivnicu navijačima.
– Posebno mi je drago da će naši navijači biti prisutni na našim utakmicama. U majstorici protiv Splita smo vidjeli koliko nam znače i koliko nam je potrebna njihova podrška na utakmicama. Ovo me veseli jer igramo košarku zbog navijača i ljudi koji vole sport. Pozivam sve da nas dođu podržati u novoj sezoni – zaključio je Perinčić.


Pretplatnicima iz sezone 2020./21. slobodan ulaz
Ulaz na utakmicu protiv Zaboka je osiguran za pretplatnike iz sezone 2020./2021., a u prodaju će biti pušten i ograničen broj dnevnih ulaznica. Radno vrijeme šaltera za prodaju ulaznica na dan utakmice je od 12 do 19:30 sati dok će cijena biti 30kn. Navijači će se morati pridržavati epidemioloških mjera, tijekom utakmice će morati nositi maske i održavati razmak od drugih. Uz ulaznicu i masku za ulazak u dvoranu potrebni su EU Covid potvrda (potvrda o cijepljenju, negativnom testu ili potvrda o preboljenju Covid-19 u zadnjih 180 dana) te osobna iskaznica. Klub je svojim navijačima organizirao brzo testiranje iza dvorane Krešimira Ćosića (kod bazena i klizališta na nedovršenom parkiralištu ŠC Višnjik), a radno vrijeme punkta za testiranje je od 11 do 19 sati, cijena testiranja je 70kn.


Drežnjak: Fokusirani smo samo na sebe
Službeni debi u dresu Zadra imat će večeras mladi Dario Drežnjak koji je ovog ljeta stigao na Višnjik iz redova Širokog. Nakon šest pripremnih ogleda došlo je vrijeme da se krene igrati za ozbiljno, a Drežnjak smatra da njegova momčad drži u rukama sve ključeve ovog dvoboja.
– Pripreme su prošle jako dobro, igrali smo nekoliko dobrih utakmica protiv jakih protivnika. Mislim da bi trebali dobro ući u sezonu. Pred današnju utakmicu mogu samo reći da nismo fokusirani na Zabok, nego smo fokusirani na sebe. Kvalitetniji smo protivnik i sve je u tome kako ćemo mi pristupiti utakmici – rekao je Drežnjak koji priželjkuje veliki odaziv navijača.
– Pogledao sam dosta utakmica Zadra i vidio sam kakva atmosfera može biti. Ja se nadam da ću to doživjeti i zato pozivam sve koji mogu nas dođu danas podržati – zaključio je Drežnjak.