Polački kraj u prošlosti i sadašnjosti

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U Ražnjevića dvorima predstavljen zbornik radova
U Ražnjevića dvorima Ogranak Matice hrvatske u Zadru, Općina Polača i Ilirija d.d. predstavili su zbornik radova sa znanstvenoga skupa Polački kraj u prošlosti i sadašnjosti, održanoga u Polači, 7. svibnja 2016. godine. Sve troškove vezane za njegovu organizaciju, pripremu, tisak i predstavljanje snosila je Ilirija d.o.o.
Velimir BRKIĆ
Lucija Butina nastupila je u glazbenom dijelu programana

Ogranak Matice hrvatske u Zadru, Općina Polača i Ilirija d.d. u impresivnim Ražnjevića dvorima, prvom difuznom hotelu u hrvatskom turizmu, predstavili su zbornik radova sa znanstvenoga skupa »Polački kraj u prošlosti i sadašnjosti«, održanoga u Polači, 7. svibnja 2016. godine. Nakladnici zbornika su Ogranak Matice hrvatske u Zadru i Ilirija d.d. Zbornik je objavljen 2020. godine.
Zbornik su predstavili: prof. Božo Došen, dopredsjednik Ogranka Matice hrvatske u Zadru, predsjednik Organizacijskog odbora i urednik zbornika, Goran Ražnjević, sunakladnik zbornika i predsjednik Uprave tvrtke Ilirija d.d., dr. sc. Radomir Jurić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Zadru i recenzent zbornika te prof.dr. sc. Serđo Dokoza, recezent.

Ilirija, finacijer i domaćin

Ilirija d.d., uz Ogranak Matice hrvatske u Zadru, Sveučilište u Zadru i Općinu Polača, jedan je od inicijatora cjelokupnog projekta koji je započeo 2016. godine organizacijom znanstvenog skupa »Polački kraj u prošlosti i sadašnjosti«. Rezultat toga je Zbornik radova Polača, a sve troškove vezano za njegovu organizaciju, pripremu, tisak i predstavljanje snosila je Ilirija d.d.
- Svjesna značaja ovog zbornika za širu zajednicu, posebno za Polaču i njezin kraj, Ilirija d.d. dodijelila je, odnosno donirala, gotovo cjelokupnu ediciju Ogranku Matice hrvatske u Zadru, Općini Polača, Osnovnoj školi Franka Lisice Polača i Župi sv. Kuzmana i Damjana Polača, kazao je Goran Ražnjević.
Goran Ražnjević i Radomir Jurić svečano su uručili zbornik Anti Bačiću, predsjedniku Općinskog vijeća Općine Polača, načelnicima Općine Polača u prethodnim mandatima: Radoslavu Bobanoviću u odsutnosti, Mići Ražnjeviću, Momiru Ražnjeviću i Viktoru Prtenjači -Viti, te Ivani Stamičar, predsjednici Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru.

«Ka kamen trajati«

Radomir Jurić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Zadru, dodjelio je Iliriji d.d. odnosno Goranu Ražnjeviću, predsjedniku Uprave, Zlatnu povelju Matice hrvatske za zbornik radova »Polački kraj u prošlosti i sadašnjosti«, za sveukupni doprinos u njegovoj realizaciji.
Također i prof. Boži Došenu, predsjedniku Organizacijskog odbora i uredniku zbornika, Zlatnu povelju Matice hrvatske za zbornik radova »Polački kraj u prošlosti i sadašanjosti«.
Program je vodila moderatorica prof. Martina Drobnak, koja je pročitala i pjesmu »Polača«, polačkoga pjesnika Josipa Prtenjače iz zbirke »Ka kamen trajati«. U glazbenom dijelu programa sudjelovala je Lucija Butina.
Nakon službenog dijela druženje se nastavilo uz bogat stol u vanjskom restoranu ovog jedinstvenog turističkog sklopa, poniklog na tradiciji seoskog posjeda, koji predstavlja ogledni primjerak inovativnog turističkog proizvoda koncipiranog na spoju tradicije i suvremenosti.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
Bravo!

Monika