Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Preokret u režiji Marića, Lazarevskog i Vodopije

18.09.2021. 07:30


U 5. kolu Treće HNL jug biogradski Primorac je jučer na svom travnjaku slavio protiv Zagore rezultatom 3:2. Biograjci su na poluvremenu bili u rezultatoskom zaostatku nakon što su Lukić (14’) i Ćaleta (33’) zabili za momčad iz Unešića. Međutim, momčad iz kraljevskog grada nije se predavala i u posljednjih deset minuta utakmice zgodicima Nikole Marića (82’), Stefana Lazarevskog (87’) i Luke Vodopije (88’) dolaze do velikog preokteta i pobjede za koju zaslužuju sve čestitke.
U 8. minuti Okechukwu je asistirao Vici Birkiću koji tuče pored vratnice. Korner je u 14. minuti s desne strane izveo Župan, a nakon kratko oćišćene lopte ona dolazi do Lukića koji s ruba šesnaesterca odlično puca i pogađa za vodstvo gostiju – 0:1. Domaćin pokušava poravnati udarcima iz daljine, Lokin, Birkić i Vodopija su pokušali, ali bezuspješno. U 24. minuti Bitunjac je izveo korner s lijeve strane, Vodopija glavom spustio loptu za Birkića kojeg su milisekunde dijelile od lopte i pogotka. Minutu kasnije u lijepoj prigodi je Marko Colić, tukao je s 22. metra, a lopta je okrznula vratnicu. U jeku napada domaćina, Zagora je u 33. minuti povisila vodstvo. Korner je s desne strane izveo Gabrić, najviši u skoku je Mile Ćaleta koji glavom zabija za 0:2. U 43. minuti u prigodi je bio Vodopija, ali ništa od smanjenja zaostatka.
U nastavku Biograjci žestoko kreću pokušavajući što prije smanjiti zaostatak. Igrala se 53. minuta kada Klopp i Vodopija odličnu prigodu ne pretvaraju u pogodak. U 82. minuti najprije je Marić smanjio na 1:2.,Pet minuta kasnije isti igrač je srušen u šesnaestercu gostiju, a sigurni realizator najstrože kazne bio je Lazarevski – 2:2.. Samo minutu kasnije Marić odlično asistira za Vodopiju koji zabija za konačnih 3:2.


PRIMORAC (B) 3 – ZAGORA 2
BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvestar. Gledatelja:50. Sudac: Teo Pavić (Split) 6,5. Pomoćnici: Proso i Kalinić. Strijelci: 0:1 Lukić (14’), 0:2 Ćaleta (33’), 1:2 Marić (82’), 2:2 Lazarevski (87’-11m), 3:2 Vodopija (88’).
PRIMORAC (B): Stojanov, Ninčević, Colić (od 46. Bajić), Birkić, Lokin (od 57. Nakić), F. Bitunjac, Vodopija, Klopp, Lazarevski, Musa, Okechukwu (od 46. Marić). Trener: Krešimira Sunara.
ZAGORA: Šolić, Lukić, Petranić, Jurišić, Rajčić, Župan, Ćaleta, B. Bitunjac, Gabrić, Božić (od 67. Balek), Barada (od 77. Rodić). Trener: Zoran Slavica.