Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

U Gradskoj loži predstavljanje najboljih arhitektonskih projekata u 2020.

18.09.2021. 11:52


Otvorenje Izložbe u Zadru održati će se 22. rujna 18h, u Gradskoj Loži, Narodni trg 1 i ostati će otvorena do 4. listopada.
ORGANIZATORI:
Društvo arhitekata Zadra (ZDA)
Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA)
IZLOŽBA JE REALIZIRANA UZ POTPORU:
Hrvatska komora arhitekata (HKA) Područni odbor Zadar
Grad Zadar, Upravni odjel za kulturu i šport
PARTNER IZLOŽBE:
Narodni muzej Zadar (NMZ)
Radove prijavljene na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini ocjenjivao je stručni žiri u sastavu: Ante Nikša Bilić, Helena Paver Njirić i članovi Stručnog savjeta UHA-e: Breda Bizjak, Tonči Čerina (voditelj), Ivana Ergić, Antonio Grgić, Ana Mrđa, Lea Pelivan i Ana Šverko. Iz vrednovanja radova u konkurenciji za Nagradu „Neven Šegvić” izuzeli su se Ante Nikša Bilić i Ana Mrđa, a za Nagradu „Drago Galić” Helena Paver Njirić. O nominacijama za Nagradu „Viktor Kovačić” odlučivali su članovi Stručnog savjeta.
Nagrada Viktor Kovačić za životno djelo dodijeljena je Ivanu Prtenjaku.
Nagradu “Viktor Kovačić” za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2020. dobili su Igor Franić za SEECEL centar i Tin Sven Franić, Vanja Rister i Ana Martinčić Vareško za kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku.
Nagradu „Drago Galić“ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2020. dobili su Hrvoje Njirić i Iskra Filipović za rekonstrukciju i dogradnju kuće u zagrebačkoj Petrovoj ulici 140 i IVANIŠIN.KABASHI.ARHITEKTI/ Krunoslav Ivanišin, Lulzim Kabashi i Iva Ivas zaVillu u pogledu u Dubrovniku.
Nagrada „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2020. dodijeljena je Vjekoslavu Gašparoviću za pristup i prezentaciju Utvrde Petrapilosa i Damir Gamulin i Antun Sevšek za postav izložbe „Ako tebe zaboravim… – Holokaust u Hrvatskoj 1941. – 1945. / Zadnje odredište Auschwitz“.
Nagrada „Neven Šegvić“ za publicistički, kritički, znanstven-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2020. dodijeljena je Jeleni Skorup Juračić za knjigu „Atomizirani hotel – novi tip hotelske arhitekture u revitalizaciji grada ili krajolika“ i Tamari Bjažić Klarin za knjigu „’Za novi, ljepši Zagreb!’ – Arhitektonski i urbanistički natječaji međuratnog Zagreba, 1918. – 1941.“.