Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Uspjeh dramsko lutkarske radionice DONATOLINA 1 Kazališta lutaka Zadar

18.09.2021. 12:30


Od 13. do 16. rujna 2021. u Rijeci se održao 23. Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra Assitej.
Nakon što je 22. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC Assitej, koji se u ožujku 2020. godine trebao održati na Hvaru u domaćinstvu Dramskog studija mladih Hvar, odgođen zbog pandemije Covida 19, Riječko kazalište mladih „Kamov“ koje djeluje pri Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca Rijeka preuzelo je tu važnu zadaću.
Susret se održava s ciljem promicanja kazališta i kazališne djelatnosti za djecu i mlade, poticanja kvalitete, međusobnog umrežavanja i razmjene iskustava i znanja. Dramsko lutkaraska radionica “Donatolina 1” Kazališta lutaka Zadar, koju vode glumice-lutkarice Anđela Ćurković-Petković i Irena Bausović Tomljanović, sudjelovala je s predstavom “Tvornica čokolade”. U Zadar su se vratili s osvojenom nagradom “Zvjezdana Ladika” i to za najbolji dramski i pedagoški rad.
Članovi žirija u sastavu Tanja Novak, Kristina Paunovski i Igor Tretinjak jednoglasno su odlučili nagraditi Anđelu Ćurković-Petković i Irenu Bausović Tomljanović za odlično vođenje velikog ansambla. Sadržajno bazirana na motivima slavnog dječjeg romana Charlie i tvornica čokolade, predstava je dramaturški oblikovana kroz dinamične i duhovite epizode. Predstava donosi žive i razigrane karaktere. Svaki od 31 sudionika, u rasponu od 7 do 17 godina, oblikovao je lik s jednakom zastupljenošću, snagom i upečatljivošću. Ta sveprisutna lakoća igre i zavodljivost ukupnog dojma izvedbe rezultat je posvećenog i promišljenog rada nagrađenih dramskih pedagoginja, stoji u objašnjenju nagrade.