Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Agresivno i koncentrirano do nove pobjede

Autor: Roman Morović

17.10.2008. 22:00
Agresivno i koncentrirano do nove pobjede

Foto: Zvonko KUCELIN



Ova momčad Zadra je drugačija od onih prethodnih, imamo širinu, ono što se kaže “dugu klupu” i mislim da možemo održati dobar ritam svih 40 minuta. Ako u tome uspijemo, možemo pobijediti Partizana – zaključio je Gečevski


Došao je i taj dan… Hoće li se uklopiti i drugi dio ove pjesme zadarskih navijača, saznat ćemo danas od 15.45. Ako je onaj s Cibonom bio najveći hrvatski derbi, onda je ovaj s Partizanom u ovom trenutku definitivno najveći regionalni derbi. Obje momčadi u današnji susret ulaze sa po tri pobjede, dvije nešto lakše domaće te po jednom teško izborenom i vrlo vrijednom gostujućom pobjedom. Obje momčadi doživjele su bitne promjene u odnosu na prošlu sezonu i još im treba određeno vrijeme da se u potpunosti uigraju. Tko je do sada uspio bolje posložiti kockice, Aco Petrović ili Dušan Vujošević?
 – Igramo na njihovu terenu, oni su favoriti i mi u takvoj utakmici ne možemo puno izgubiti. Jučer smo pogledali snimku njihove posljednje utakmice i mogu reći da su zaista dobra momčad, no to smo znali i prije. Mi imamo naše adute, dobru momčad i već smo u prva tri kola pokazali da možemo igrati dobru košarku i pobjeđivati – optimistično će kapetan Zadra Todor Gečevski.
Ako želi pobijediti, Zadar mora domaćina držati u egalu i pod pritiskom cijelo vrijeme. Ne smije si dopustiti krizne periode i ako u tome uspije, u završnici je sve moguće.
Bez kriznih razdoblja
– Moramo mi njima napraviti jedan pritisak od početka utakmice i ne dopustiti im da se na poluvremenu odvoje na više od deset razlike. Moramo odigrati čvstu utakmicu i ne predavati se. Ako odigramo najbolje što možemo i u posljednju četvrtinu uđemo u egalu, mislim da imamo velike šanse za pobjedu.
Hemofarm je u prošlom kolu držao Partizana na više od deset poena razlike čitavo prvo poluvrijeme. Onda su “pukli”. Partizan je napravio seriju 22-2 i do kraja nije dopustio nove preokrete.
– Hemofarm je puno mlađa i neiskusnija momčad od nas, pa iako su igrali na domaćem terenu, Partizan im je uspio napraviti takvo nešto. Uz to mi imamo i dužu klupu od Hemofarma tako da to nemožemo uspoređivati s našom utakmicom. Naša je zadaća agresivom odgovoriti na njihovu agresivu. Oni kod kuće igraju vrlo agresivno, imaju brze kontranapade i u slučaju naše male dekoncentracije vrlo brzo mogu napraviti razliku. Moramo zadržati hladne glave u svakom trenutku utakmice, ne podleći pritisku i ne smijemo gubiti previše lopti. Svaka izgubljena lopta praktički je poklon koš Partizanu – kaže Gečevski.
Već smo rekli kako su obje momčadi doživjele ne male promjene. Partizan možda i više od Zadra s obzirom da su im otišli trojica ponajboljih igrača prošle sezone Peković, Palacio i Kecman.
Bez Macure
– Imaju dobru momčad iako za sada moram reći da su prošle godine igrali nešto bolje. Vjerojatno i njima treba još malo vremena da se uigraju pošto su dobili nekoliko novih igrača. Tri glavna igrača od prošle sezone su napustili momčad, no opet ima tu dosta kvalitetnih pojedinaca. Doveli su kvalitetnog razigravača, tu su Veličković i Tepić, a imaju i odličnog trenera Vujoševića koji dosta rotira igrače i radi veliki pritisak na suce. U svakom slučaju, neće to biti laka utakmica, ni za nas, ni za njih.
Zadar u ovoj utakmici neće moći računati na Jeru Macuru koji ima problema s koljenima.
– Ovaj tjedan smo dosta radili na tome da Perića uvedemo na poziciju četvorke i vidjelo se da on dosta dobro može odigrati i na toj poziciji. Mislim da smo tu dobili dostojnu zamjenu za Macuru koji neće igrati zbog ozljede – kaže kapetan Zadra koji je, posljednji put kada je Zadar pobijedio Partizana u Pioniru (2004.), odigrao jednu od svojih najboljih partija u zadarskom dresu (29 poena, 11 skokova, valorizacija 38).
– To je bilo u prvoj sezoni kada sam došao u Zadar i tada smo posljednji put uspjeli pobijediti Partizana u Pioniru. Imali smo nakon toga još jednu dobru priliku da ih dobijemo, no propustili smo vodstvo u posljednjim minutama susreta.
I za kraj, što možemo poručiti zadarskim navijačima koji će ovu utakmicu, nadamo se, imati prilike vidjeti na drugom programu Hrvatske radiotelevizije.
– Ova momčad Zadra je drugačija od onih prethodnih, imamo širinu, ono što se kaže “dugu klupu” i mislim da možemo održati dobar ritam svih 40 minuta. Ako u tome uspijemo, možemo pobijediti Partizana – zaključio je Gečevski.


 NLB LIGA




Raspored 4. kola: Partizan – Zadar (15.45), Krka – Olimpija (20), Vojvodina – Crvena Zvezda (20.15), Split – FMP (19), Cibona – Budućnost (20), Bosna – Zagreb (18), Helios – Hemofarm (19)


 GIERGIA: MOŽEMO POBIJEDITI SVAKOGA


U četvrtak navečer Zadrani su imali posljednji trening u dvorani Krešimira Ćosića prije utakmice s Partizanom. I dok je Aco Petrović u press centru držao predavanje svojim igračima na temu kako pobijediti Partizana, sportski direktor Giuseppe Giergia pokazao je kako njegov šut nije puno oslabio u odnosu na igračke dane.
– Mislim da imamo odličnu momčad, stvorena je pozitivna atmosfera i pokazali smo da znamo i možemo igrati dobru košarku. Ako odigramo najbolje što znamo, mislim da se ne trebamo bojati nikoga i da možemo pobijediti svakoga – kazao je Giergia.