Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Klub s perspektivnom budućnosti

Autor: Viktor Bogut

17.10.2008. 22:00
Klub s perspektivnom budućnosti


Osim usklađivanja sa Zakonom o sportu, Statut kluba smo uskladili i s pravilima HSTS-a. To je djelomično promijenilo Statut, a jedna od najvažnijih promjena je ta da sponzor, ako želi uložiti u klub, automatski postaje član izvršnog odbora. S tom odlukom smo napravili dodatan korak u funkcioniranju i financiranju kluba – kazao je Denis Karlović


I Stolnoteniski klub Donat “obavio” je skupštinu. Nikakvih “sudbonosnih” odluka čelni ljudi kluba nisu donijeli. Predsjednik i dalje ostaje Davor Aras, koji je s Denisom Karlovićem u proteklom razdoblju klub poptuno stavio na noge, poboljšao poslovanje i stvorio perspektivu za budućnost. Sam Denis Karlović izabran je na mjesto potpredsjednika kluba, a uz to je postao čelna osoba za struku.
– Na neki način sam postao odgovorna osoba za cijelu struku u klubu i samim time mnogo više ću morati nadgledati rad s mladima i prvom momčadi. No, s druge strane, moje mjesto trenera morat će djelomično preuzimati ostali kadrovi u klubu koji će imati mnogo više odgovornosti. Radi se o Davoru Karloviću, Dušku Bariću, Miru Bariću i Hariju Goji. Oni su se već pokazali kao kvalitetni treneri i smatram da s njima imamo dobar stručni kadar u klubu – istaknuo je Karlović. Na samoj skupštini statut kluba je usklađen Zakonu o sportu.
– Osim usklađivanja sa Zakonom o sportu, Statut kluba smo uskladili i s pravilima HSTS-a. To je djelomično promijenilo Statut, a jedna od najvažnijih promjena je ta da sponzor, ako želi uložiti u klub, automatski postaje član izvršnog odbora. S tom odlukom smo napravili dodatan korak u funkcioniranju i financiranju kluba.
Klub na nogama
Koliko ste zadovoljni funkcioniranjem kluba i samim stanjem u klubu u posljednjem razdoblju?
– Apsolutno sam zadovoljan. Klub je potpuno stao na noge. Financijski se stabilizirao. Nedavno smo osigurali opremu za idućih desetak godina. Ostvarujemo odlične rezultate u svim kategorijama. Posebno valja istaknuti da prvi put u povijesti imama djevojku koja je uvjerljivo najbolja u svojoj kategoriji.
Radi se o Mateji Ombla, koja je najbolja najmlađa kadetkinja u Hrvatskoj. Ona u kombinaciji s još nekoliko cura nastupa i u Drugoj ligi-zapad. No, za sada djevojke tamo nemaju pobjede?
– To nije ništa neobično. To što smo oformili, također prvi puta u povijesti, žensku selekciju je pozitivno. Što djevojke nemaju rezultate, nije tragično. Ipak su one potpuno neiskusne, a uz to su daleko najmlađa ekipa u ligi. Mi smo za sada igrali s dvije najmlađe kadetkinje i jednom kadetkinjom. I prije sezone smo rekli da će ekipa samo s mladim igračicama teško ostati u ligi. Zato smo i aktivirali nekoliko iskusnijih igračica, koje bi nam trebale na neki način biti osiguravatelj da ostanemo u ligi, što nam je i primarni cilj.
Prva momčad u vrhu
Za sada su nastupale samo Matea Ombla, Karla Burčul, Dora Čosić i Anđela Bilač. No, kao što je Karlović istaknuo, registrirano je još nekoliko igračica.
– Odlučili smo pružiti šansu djevojkama da steknu dodatno iskustvo. Uz četiri naše igračice još smo registrirali Dariju Gruzić te Ruskinju Urianu Radeku i Mađaricu Enu Pešti, koje će nastupiti ako u pitanje dođe ostanak.
Može li se uskoro očekivati nastup neke od njih?
– Da. Mislim da ćemo već u idućem kolu nastupiti s Urianom Radekom i vidjet ćemo hoće li ona biti dovoljna da ostvarimo pobjedu. Nama je sada važno ostvariti nekoliko pobjeda, stablizirati se na ljestvici i što više prilika dati mladima.
I muška momčad, koja se već godinama uspješno natječe u Prvoj ligi nastavlja s dobrim rezultatima.
– Što se tiče prve momčadi, smatram da rezultati govore sami po sebi. Iako nemamo velik proračun, postižemo zavidne rezultate te smo i dalje u samom vrhu. I ove sezone smo već napravili nekoliko dobrih rezultata. Svladali smo Vodovod Osijek kod kuće i Libertas u Dubrovniku, a jedini poraz smo doživjeli protiv Zagreba u gostima, u dvoboju koji smo odradili bez Kineza Jia Zhenga. Sigurno da i ove sezone očekujem da nastupimo u doigravanju za prvaka Hrvatske, što znači da moramo uzeti jedno od prva četiri mjesta u regularnom dijelu sezone.


 STATI HULIGANSTVU NA KRAJ




Nedavno se u Zagrebu dogodio napad na bivšeg stolnotenisača Donata Marka Omblu, juniora koji je ove sezone prešao u Zagreb.
– Strašno je što se dogodilo. Meni je iskreno jako žao. Radi se o dobrom i pristojnom momku, koji je zaista jako marljiv. Napad na Omblu je samo jedan u nizu huliganskih ispada koji se događaju u našoj državi u posljednje vrijeme. Mislim da se moramo na znatno konkretniji i učinkovitiji način obračunati s tim huliganima. Svi zajedno. Takve stvari se jednostavno ne bi smjele više događati – istaknuo je Denis Karlović. Marko Ombla je inače brat Mateje Ombla, koja je članica Donata i trenutačno najbolja najmlađa kadetkinja u Hrvatskoj.