Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pijan i bez vozačke dozvole pokušao pregaziti policajaca!

Autor: Minja Gugić

17.10.2008. 22:00
Pijan i bez vozačke dozvole pokušao pregaziti policajaca!

Foto: Filip BRALA



Silvio Rajković, 25- godišnjak iz Ličkog Petrovog Sela, priveden je jučer dežurnom istražnom sucu Župnijskog sudu u Zadru, Milanu Pečini zbog pokušaja teškog ubojstva.
On je naime, u petak pola sata nakon ponoći u Gračacu svojim automobilom, u pijanom stanju i u vrijeme zabrane vožnje jer mu je vozačka dozvola prethodno bila oduzeta, pokušao pregaziti policajca koji je obavljao svoj posao kontrole prometa.
Njega su policajci zaustavili uredno mu pokazavši policijsku palicu sa znakom STOP kako bi provjerili njegove isprave, međutim umjesto da se zaustavio, svom brzinom automobilom marke VW “golf” gospićkih registracija, pijani je mladić krenuo na policajca koji se uspio uzmaknuti uz rub ceste, pa na suprotnu stranu, no Rajković nije odustajao već je krenuo na njega te je na kraju policajac završio u jarku uz prometnicu.
Nakon toga Silvio Rajković se dao u bijeg, a s njim su u “golfu” bila još trojica muškaraca za koje se kasnije utvrdilo da su također, bila pijana.
Policajci su krenuli u potragu te su nakon nekog vremena, uspjeli pronaći automobil, a Rajkovića su uhvatili jučer oko 6 sati.
Uhićen je i priveden u policijsku postaju na krim obradu, nakon koje je tijekom poslijepodneva priveden i istražnom sucu Pečini.