Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Sezona bez imperativa

Autor:

17.10.2008. 22:00
Sezona bez imperativa


Za tjedan dana (25. listopada) započinje natjecanje u A2 ligi za žene. Zadarski predstavnik ove sezone bit će novooformljeni ženski Košarkaški klub Voštranica koji predvodi prekaljena trenerica Blaženka Tadić. U skupini jugozapad natjecat će se osam ekipa (u drugoj skupini sjeveroistok ima 10 ekipa), s time da će Šibenik Jolly II biti izvan konkurencije. Sustav natjecanja je dvokružan, a na kraju će po tri prvoplasirane ekipe iz dvije skupine s predzadnjom ekipom iz A1 lige tvoriti skupinu od sedam ekipa koja će dati dva nova prvoligaša. Voštarnica je daleko od planiranja ulaska u prvu ligu, jer po riječima trenerice Blaženke Tadić ekipa je vrlo mlada te će im ovo biti sezona prilagodbe.
– Teško je pričati o ambicijama kad kroz cijeli pripremni period imamo problem s mjestom održavanja treninga, pa s terminima, što na kraju nas dovede do situacije da samo jedanput tjedno imamo sve igračice na okupu. Ova sezona nam je bez imperativa te će nam odlično poslužiti da se stabiliziramo. Sigurno je da se nećemo predati ni u jednoj utakmici, jer je bitno da pokušamo sa što više pobjeda izgraditi pobjednički mentalitet kod cura. Imam 20 igračica na koje računam i tako da će, ovisno o intenzitetu treninga i spremnosti igračica, njih 12 biti izabrano pred svaku utakmicu. Nadam se da će do prvog kola protiv Splita 25. listopada biti puno toga jasnije – elaborirala nam je trenerica Tadić trenutačnu situaciju.


 ŽKK VOŠTARNICA


Marija Malta, Ana Kunjačić, Iva Kraljev, Ivana Banić, Petra Čerina, Lucrezia Meštrov, Petra Prosenica, Angela Štrbac, Tina Ćavar, Matea Duka, Tonka Duka, Barbara Ban, Sabina Eškinja, Ana Ćuk, Dajana Šarić, katarina Škara, Antonia Hadžalić, Žana Mrkić, Kristina Bajlo, Marita Banić. Trener: Blaženka Tadić.




 A 2 LIGA – SKUPINA JUGOZAPAD


A 2 LIGA – SKUPINA JUGOZAPAD
Otočac, Riječanka, Rhea (Imotski), Salona(Solin), Split, Vodice, Voštarnica (Zadar), Šibenik Jolly JBS II.