Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Umjesto tri ipak dva boda

Autor: Nebojša Gunjević

17.10.2009. 22:00
Umjesto tri ipak dva boda


Kada je izgledalo da će Zadrani bez problema slaviti u svojoj dvorani, jer su u prva dva seta izgledali bitno bolje nego u prošlom kolu protiv Splita, koji je došao jako oslabljen, budući da su momčadski duh i požrtvovnost bili bitno drugačiji u odnosu na prošlu subotu, do klizanja je došlo u trećem setu kojega je Zadar sam sebe pobijedio, a što su ponovili i u četvrtom, pa je sinoćnji susret igran predugih 140 minuta.
U prvom setu Zadar je poslije početnih izjednačenja i 3:3 došao u lagano vodstvo od dva do tri poena, koje je držao do 16:16, kada su Brođani izjednačili. Kod rezultata 22:20 Viduka zamalo ne uspijeva uhvatiti jednu tešku loptu, ali se njegova borbenost prenosi na cijelu momčad i Brođani poslije 21. poena ne uspijevaju više uhvatiti niti jedan.
Zadar na lakim krilima zajedništva u drugome setu brzo dolazi do 11:4, ali se momčad uljuljkana u dobru igru opušta i Brođani koriste labavost Zadra dolazeći do 13:12. Uz jučer iznimno raspoloženoga Josipa Viduku, vrlo je učinkovit u drugom setu i Trpimir Burčul, ali su i ostali na potrebnoj razini. Kod rezultata 19:14 Masnić uvodi Ivana Škaru i Zadar dolazi do pobjede iako u tri navrata kapetan Stipe Belić nije bio na potrebnoj razini.
Pred kraj drugoga seta u momčad Zadra ponovo se uvukla nepotrebna nervoza, koja je karakterizirala susret sa Splitom. Dizač Stipe Belić je dekoncentriran te Brod započinje s 1:5, a momčadi na stanku odlaze s velikom prednošću Brođana od 6 poena – 2:8. Zadar dolazi na 6:9 i najduži poen na utakmici gubi, potom Marin Bakale pogađa letvicu i Brod je već na 6:11. Hrabrov uspijeva blokirati jedan napad Broda, no Ivan Škara ne uspijeva vratiti jednu tešku loptu u teren, jer je zasmetala tabla koša na drugoj strani, nakon što je uložio velik napor. Viduka blokira a Bakale pogađa za 10:12 i izgleda da Zadru malo treba do 3:0. Ali silno nekoncentrirani Stipe Belić servira u mrežu. Opet je Vduka najjači na mreži i opet je samo dva razlike za Brođane. Hrabrov i Viduka pecaju se na mreži, Zadar ima duplu loptu i Brod ide na 11:15. Nanovo Viduka preuzima kontrolu mreže, no Filip Jakubiv smečira i na odmor se ide s 12:16. Zadar dolazi na 16:17 blokom Hrabrova, i na 17:19 smečem Marina Bakalea. Ali se Brod ne da – Domagoj Stanković ponovo diže na tri poena razlike. Kod rezultata 18:21 trener Marin Masnić poziva za Zadar time-out. Zadrova igra u polju se podiže, ali Bakale i Viduka neshvatljivo za tako bitne trenutke serviraju u mrežu. Burčul izvlači jednu tešku loptu a Ivan Hrabrov zaustavlja Brod na mreži i Zoran Bilić, gostujući trener prisiljen je na time out kod 22:23. Hrabrov blokira jednu tešku loptu i Zadar izjednačuje da bi se Stipe Belić spleo na parketu i Brod je na 23:24. Belić u sljedećem napadu daje izvrsnu loptu Hrabrovu koji izjednačava. U sljedećem napadu Bakale zamalo promašuje ali opet Ivan Hrabrov izjednačuje na 25:25 nakon komentara da su ovaj set “odlučili dati”. Jakša Dorić promašuje smeč paralelu i Zadar ima meč loptu, no Dorić se iskupljuje i izjednačuje. Viduka promašuje, a nakon njega i Bakale, i Zadar je treći set izgubio 26:28.
U četvrtom setu kod rezultata 5:7 suci isključuju gostujućeg trenera Zorana Bilića, koji je bio bezrazložno agresivan na sudački dvojac, do kraja seta pa nije bilo kaznenoga poena. Zadar, valjda misleći da je sve gotovo, šupalj je u obrani kao sir, Brođani igraju bolje bez trenera nego s njim i idu na 16:21. Zadar, kao i u prethodnom setu pritišće i prelazi u vodstvo, ali kod rezultata 24:23 ne uspijeva realizirati drugu meč loptu i gubi i četvrti set 24:26.
U ruletu petoga seta Zadar nakon početnoga vodstva od 3:0 nastavlja na stari način, raštimanih veza u momčadi no na kraju ipak, najviše zaslugom Ivana Hrabrova i Josipa Viduke, dobiva susret i osvaja ipak dva boda.


 ZADAR – BROD 3:2


(25:21, 25:21, 26:28, 24:26, 15:13)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja: 40. Suci: Špadina (Šibenik) i Juravić (Zadar).
ZADAR: Lisica, Viduka, Burčul, M. Bakale, Kulaš, Belić, Barić, Čubrilo, Škara, L. Bakale, Hrabrov, Kutija. Trener: Marin Masnić.
BROD: Dorić, Gelo, Popović, Garić, Šimić, Bubalo, Jakubin, Stanković, Glas. Trener: Zoran Bilić.




 MASNIĆ: IMALI SMO SVE U RUKAMA


– Nemam riječi. Kao što sam rekao prije početka prvenstva, od svakoga možemo izgubiti i svakoga možemo dobiti. Ovo je trebalo puno prije riješiti. Sve smo imali u svojim rukama. Ne znam zašto su igrači umislili da su neke zvijezde, a mi nemamo zvijezda u momčadi. Možemo dobiti samo igrajući svi za jednoga i jedan za sve – dobro je sumirao susret Marin Masnić, trener Zadra.