Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kalmeta: Nikoga se mi ne bojimo

17.10.2010. 22:00
Kalmeta: Nikoga se mi ne bojimo


Proteklog vikenda prvi zadarski HDZ-ovac, ministar Božidar Kalmeta održao je sastanak Županijskog odbora HDZ-a, dok je u subotu točno u podne započeo sastanak s predsjednicom Gradskog odbora HDZ-a Anom Lovrin, tajnikom GO-a Svemirom Bašićem i gradonačelnikom dr. Zvonimirom Vrančićem. U subotu se u prostorijama zadarskog HDZ-a u Medulićevoj ulici dogovarala stranačka strategija za predstojeće izbore za vijeća mjesnih odbora Grada Zadra koji će se održati za manje od mjesec dana, 14. studenog.
– Podatak kako je na izborima prije četiri godine HDZ osvojio apsolutnu većinu u čak 27 od 32 zadarska mjesna odbora, dovoljno govori za sebe, istaknuo je Kalmeta.
– Naš program i ideje usmjereni su prema jednom i jedinom cilju – bolji, ugodniji i sretniji život u našem gradu, našoj gradskoj četvrti i naselju, odlučan je Kalmeta.
Dakako, u petak navečer u zadarskoj središnjici HDZ-a održavao se sasvim drugi sastanak, sastanak podrške zadarskih “hadezeovaca” premijerki Jadranki Kosor i Vladi Republike Hrvatske.
– Ponašanje SDP-ovaca i Ive Sanadera ide u smjeru zaustavljanja programa gospodarskog oporavka, borbe protiv korupcije, te pregovora s EU, uvjeren je Kalmeta.
Osim prijetnji prema svojoj bivšoj stranci povratak Ive Sanadera u aktivnu politiku izazvao je i pravu pomutnju na hrvatskoj političkoj sceni.
– Nikoga se mi ne bojimo, samo je jedan jedini HDZ. Pravo je svih izabranih zastupnika pa tako i Sanadera da po zakonskoj osnovi aktivira svoj saborski mandat. Njegov potez neće uzdrmati vladajuću koaliciju. Rijetko tko ide za gubitnikom, imamo zaista čvrstu koaliciju, tvrdi Kalmeta dodajući kako je oporba sve nervoznija zbog uspjeha koje Vlada RH bilježi u pristupnim pregovorima EU, izlasku iz gospodarske krize i u borbi protiv korupcije.
– Pred HDZ-om je još mnogo izazova, mnogo poslova koje ćemo u kontinuitetu vlasti nakon parlamentarnih izbora krajem iduće godine završiti na dobrobit svih građana. HDZ će i ovog puta pobijediti, idemo dalje, za jači i bolji Zadar i Zadarsku županiju, Republiku Hrvatsku, poručio je samouvjereni Božidar Kalmeta.