Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

“Ne želim drogu u svom gradu”

17.10.2010. 22:00
“Ne želim drogu u svom gradu”


Pozivamo sve nastavnike da svoje učenike aktivno uključe u niz događanja koja će uslijediti. Osim toga, učenici će moći upisati svoj komentar u knjigu dojmova. Zahvaljujemo na suradnji i potpori udrugama koje se bave problemima koje donosi droga te MUP-u, PU zadarskoj, Zadarskoj županiji i Gradu Zadru, kazala je Peroš
U Narodnom muzeju danas je održana konferencija za novinare gdje je ravnateljica Renata Peroš najavila edukativnu izložbu pod nazivom “Droga, zlo današnjice”. Ujedno, ravnateljica je predstavila novi projekt Narodnog muzeja “Reci ne! Ne želim drogu u svom gradu”.
– Na prijedlog i upit izdavačke kuće ‘Laurana’ prihvatili smo izložbu u prostoru glavne zgrade muzeja. Izložbom želimo pokazati zlo ove pošasti. Vjerujemo da je ovo jedan od pokušaja u iskorjenjivanju droge, kazala je Peroš, istaknuvši da je poznato da je na ovom području evidentiran veliki broj ovisnika. Svaki posrnuli mladi čovjek, kazala je Peroš, nanosi štetu ne samo sebi, već i svojoj obitelji.
Izložba je osmišljena kao kolaž plakata, a prati je niz događanja. Na dan otvorenja izložbe svi posjetitelji imat će priliku popričati s bivšim ovisnicima. Istoga dana u ŠC Višnjik održat će se prigodno predavanje. Poznati fotograf Šime Strikoman snimit će 15. studenog milenijsku fotografiju s porukom “Ne želimo drogu u svom gradu”.
– Pozivamo sve nastavnike da svoje učenike aktivno uključe u niz događanja koja će uslijediti. Osim toga, učenici će moći upisati svoj komentar u knjigu dojmova. Zahvaljujemo na suradnji i potpori udrugama koje se bave problemima koje donosi droga te MUP-u, PU zadarskoj, Zadarskoj županiji i Gradu Zadru, navela je Peroš.
Izložba će biti otvorena u srijedu 20. listopada u 12 sati u prizemlju odjela Muzeja grada Zadra na Poljani pape Aleksandra III., a trajat će do 10. studenog 2010. Izložba se može razgledati od svakodnevno od 8 do 20 sati.
Potom je ravnateljica upoznala medije s planovima u nadolazećem razdoblju.
– Kao cilj i plan svog četverogodišnjeg mandata, na prvo mjesto stavila sam povećanje broja posjetitelja. Muzej treba otvoriti svoja vrata i uspostaviti komunikaciju sa svakim čovjekom. Stoga svaki čovjek ima pravo na kulturu. Muzej prenosi i odražava duh mjesta u kojem se nalazi, kazala je Peroš.
Na Dušni dan 2. studenog održat će se koncert katedralnog zbora iz Mostara. Potom će se na repertoaru događanja obilježiti 11. studenog Sv. Martin ili Martinje te će se govoriti o kulturi pijenja vina.
Za Dan grada Zadra priredit će se dvije izložbe, a prigodnim događanjem obilježit će se i stradanje Škabrnje.