Obrovačka škola domaćin mjesečnih učeničkih radionica

Slika korisnika admin
Autor: 
darko tokic
Adam VIDAS
Ravnatelj SŠ Obrovac Darko Tokić ponudio je gostoprimstvo za održavanje radionica, što je i prihvaćeno

U Srednjoj školi Obrovac održan je sastanak predstavnika škola iz Zadarske županije koje su uključene u projekt Liga kumpanija. Sastanku su nazočili predstavnici Srednje škole Obrovac, Srednje škole Gračac, Srednje škole Kneza Branimira Benkovac i Tehničke škole Zadar

Na sastanku koji je organizirao voditelj projekta Josip Stepanić dogovoreno je da će se radionice za učenike iz navedenih škola održavati jednom mjesečno.

Ravnatelj SŠ Obrovac Darko Tokić ponudio je gostoprimstvo za održavanje radionica, što je i prihvaćeno.

Inače, Liga kumpanija je projekt u kojemu grupe (slikovito nazvane kumpanije) zainteresiranih i darovitih učenica i učenika srednjih škola iz Hrvatske i dijaspore razvijaju i pokazuju svoja znanja u upravljanju mobilnim robotima. Za to ih se osposobljava jednim dijelom kroz kontinuirani i izravni mentorski rad organizatora, a drugim dijelom kroz vlastiti rad u školama. Sve aktivnosti su tako oblikovane da potiču zajedništvo, poduzetništvo i osnivanje učeničkih zadruga, transparentnost aktivnosti, inovativnost i kreativnost.

Projekt je 2006. godine pokrenulo Hrvatsko interdisciplinarno društvo, a provodi se u suorganizaciji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Od 2009. godine projekt partnerski provode Udruga za robotiku - Split, Akademsko politehničko društvo - APOLD iz Rijeke, Informatički klub "VEL_IK" iz Velike Gorice i Hrvatsko interdisciplinarno društvo u suorganizaciji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Projekt je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa slijedom pozitivnog mišljenja Agencije za strukovno obrazovanje.

U projektu se kombiniraju edukativne radionice, regionalni i nacionalni susreti kumpanija i turniri.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno