Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Premijera Michelangela Buonarrotija

17.10.2010. 22:00
Premijera Michelangela Buonarrotija


Na daskama Kazališta lutaka Zadar u crkvi Sv. Dominika, večeras s početkom u 20 sati, premijerno će biti izvedena predstava Michelangelo Buonarroti nastala prema drami Miroslava Krleže. Režiju i prilagodbu teksta potpisuje Dražen Ferenčina, Michelangela igra Zlatko Košta, a lik pape doajen hrvatskog glumišta Pero Kvrgić kojem je ovo prvo gostovanje na daskama lutkarskog kazališta.
Priča se zbiva jednog proljetnog jutra, u Sikstini, na skelama, kada je Michelangelo slikao “Dan gnjeva Gospodnjeg”.
Autor scenografije je Darko Petković, lutaka Mojmir Mihatov, glazbu potpisuje Igor Karlić, kostime Marija Šarić Ban, a za scenske se pokrete pobrinula Sanja Petrovski.
– Michelangelo Buonarroti je jedan od tekstova koji me prati od studentskih dana, a ideja je sazrela s Kazalištem lutaka Zadar. Predstava spada u Krležine rane radove koje karakterizira jedna prilična scenska osebujnost, kazao je Dražen Ferenčina na konferenciji za medije najavljujući predstavu.
Michelangelo Buonarroti igrat će i 20., 21. i 22. listopada u 20 sati u crkvi sv. Dominika. Predstava je namijenjena odrasloj publici. Inače, ovo je prva od dvije premijere koliko je Kazalište lutaka Zadar pripremilo za ovu sezonu.