Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Šime Perić više nije član KSV Zadar

17.10.2010. 22:00
Šime Perić više nije član KSV Zadar


Perić je uzeo ispisnicu i u potrazi je za novim klubom
Za širu javnost ova je vijest sasvim sigurno veliko iznenađenje, premda, oni bolje upućeni u stanje zadarskih skokova u vodu, naslućivali su je već neko vrijeme. Šime Perić, najuspješniji skakač KSV Zadar, zatražio je i dobio ispisnicu iz kluba, što je potvrdio i predsjednik Velimir Friganović.
– Za nas je njegov zahtjev bio iznenađenje, s obzirom na to koliko smo napravili za njega u posljednje tri-četiri godine. Očekivali smo da sada on jednim dijelom preuzme treniranje djece i tako pomogne Marku Sutloviću. No on to nije prihvatio zbog nekih svojih obveza, a mi neke njegove uvjete, s obzirom na recesiju, nismo mogli prihvatiti. Smatram da smo za njega dosta dali i potrošili novca, te da njegovi zahtjevi nisu bili korektni – kazao je Friganović.
Ima (li) novca
Koji su razlozi raskida ove suradnje, koja je donijela mnogo odličnih rezultata?
– Službeno je svoj zahtjev za ispisnicom obrazložio osobnim razlozima, što nije točno, jer smo mi prije toga imali sastanak i nismo se dogovorili oko njegovog daljnjeg nastupanja za naš klub. Od 1. rujna on nije član KSV Zadar.
Kako kao predsjednik, komentirate ovu situaciju?
– To je težak udarac za klub, ali on je to najavljivao već godinu dana. Mislim da smo stvarno za njega napravili mnogo, jer svi znaju gdje je bio, gdje je trenirao i koliko smo novca potrošili, ali to za njega očito ništa ne znači. Očito nije zaljubljenik u ovaj klub, kao što smo mi. Njegov cilj su novci i misli da će zarađivati samo od skokova, a to nije uspio nitko u Hrvatskoj pa neće ni on – zaključio je Friganović.
Šime Perić, aktualni četverostruki prvak Hrvatske, dakako, na cijeli događaj ima drukčiji pogled.
– Istina je da odlazim iz Zadra. Zašto? Ne znam kako bih to drukčije objasnio nego li da idem trbuhom za kruhom.
Možete li, ipak malo pojasniti što to znači? Je li točno da je razlog novac?
– Nisu stvari tako crno-bijele. Kada smo razgovarali o sljedećoj sezoni tražio sam od kluba isplatu dugovanja od prošle sezone. Rečeno mi je da novca nema. Imam svoju obitelj koja ima svoje potrebe i ne mogu tako olako prihvatiti tvrdnje da klub nema novca. Uostalom, sredstva od Grada Zadra se dobivaju na temelju rezultata, a zna se koje sam rezultate za Zadar ostvarivao. Smatrao sam da nema smisla razgovarati o nastavku suradnje ako ono što mi je klub trebao dati nije realizirano.
Boravak u SAD-u
Koliki je dug kluba?
– Prošle godine, 1. prosinca dogovorili smo se da ću primati honorar od 1.500 kuna. To je podrazumijevalo nastavak skakanja za Zadar na natjecanjima te rad s jednim dijelom mlađih članova kluba. Do 15. kolovoza nisam dobio nikakvu naknadu, a tada mi je isplaćeno nešto više od polovice dugovanja. Ostatak nisam dobio.
Ipak, Šimu je posebno “žicnula” jedna stvar.
– Najviše me pogodilo kada mi je rečeno da klubu nisam dao ono što sam mogao, a spomenuli su mi i pet mjeseci boravka u SAD gdje sam se pripremao za kvalifikacije za Olimpijske igre u Pekingu. Klub se zaista potrudio naći novac za moj boravak u SAD-u, ali mislim da mi se ne može prigovoriti da sam se tamo odmarao. Ja sam naporno trenirano, nisam imao ni Božić ni Novu godinu, a to što se nisam kvalificirao u Peking nije razlog da mi se spočitava boravak u SAD-u.
Gdje nakon Zadra?
– Imam ponudu iz Zagreba i Rijeke. Bliži sam odlasku u Rijeku gdje su stvorili odlične uvjete za skokove u vodu. U Rijeci bih mogao nastaviti skakati, a radio bih i s mlađim kategorijama. No još ništa nisam dogovorio tako da sam i dalje bez kluba.