Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Video projekcije za djecu i izložba dječjih radova

17.10.2010. 22:00
Video projekcije za djecu i izložba dječjih radova


U Gradskoj knjižnici u Ogranku Arbanasi danas je održan Sat biologije u knjižnici na kojem je održana projekcija dokumentarnih filmova o gmazovima i sisavcima za učenike šestog A razreda Osnovne škole Krune Krstića. Projekcija je održana u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige koji se održava od 15. listopada do 15. studenoga na temu biološke raznolikosti.
Dvadesetak učenika došlo je u pratnji profesorice biologije Gorjane Marnike i pogledali su dva filma u trajanju po 15 minuta “Gmazovi” i “Čudesni sisavci”.
– Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige odlučili smo u dogovoru s knjižnicom učenicima šestih i sedmih razreda prikazati filmove kako bi ih zainteresirali za prirodu i biologiju, te poboljšali njihov odnos prema životinjama. Također na ovaj način želimo potaknuti djecu na humaniji odnos prema životinjama, rekla je profesorica marnika. Dodala je da će na projekcije tijeko mjeseca dolaziti djeca šestih i sedmih razreda.
Osim projekcije filmova u Ogranku Arbanasi izloženi su radovi djece Dječjeg vrtića Latica. Djeca su također povodom manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2010. i ovogodišnje teme Biološka raznolikost, zajedno sa svojim tetama priredila još jednu u nizu veselih i živopisnih instalacija pod nazivom Jesenski kutak. Izložbu možete pogledati na dječjem odjelu Ogranka Arbanasi od 18. listopada do 06. studenoga 2010.