Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Zlatna harfa” okupila 130 djece

17.10.2010. 22:00
“Zlatna harfa” okupila 130 djece


Nin je ove godine bio domaćin smotre “Zlatna harfa” što je u organizaciji Ureda Zadarske nadbiskupije održana u ninskoj prvostolnici i nekadašnjoj katedrali sv. Anselma. Na smotri u Ninu sudjelovalo je 130 djece, učenika od prvog do osmog razreda osnovnih škola iz četiriju župa: Nina, Zadra, Paga i Zemunika.
“Zlatna harfa” nije natjecateljskog karaktera pa su svi zborovi neovisno o izvedbi dobili priznanje za svoj trud. Temeljne zadaće ove smotre su obnova liturgijskog pjevanja, poticanje suradnje među voditeljima crkvenog pjevanja kao i poticanje stvaralačkog duha skladatelja.
Na smotri su nastupili dječji zborovi iz župa: Srca Isusova iz Zadra, članovi dječjeg zbora “Marijini prijatelji” iz Zemunika i mali pjevači iz Paga i Zemunika.
Većina zborova ima dugogodišnju tradiciju zborskog pjevanja te nastupaju na liturgijskim slavljima kao i na brojnim koncertima i smotrama koji upotpunjuju glazbeno-liturgijski život župnih zajednica te promiču sakralnu glazbu i zborsko crkveno pjevanje.
Prije početka smotre održana je misa koju je uz sudjelovanje dekana Ninskog dekanata i nadžupnika don. Šime Kevrića, župnika Zemunika i povjerenika za mladež Zadarske nadbiskupije don. Zdenka Dundovića te fra. Veseljka Grubišića predvodio don Gašpar Dodić, predstojnik Katehetskog ureda Zadarske nadbiskupije.
Sve je nazočne na početku pozdravio don Šime Kevrić, izrazivši radosnu i srdačnu dobrodošlicu.
Za svoj nastup na “Zlatnoj harfi” mladi glazbenici i njihovi voditelji nagrađeni su gromoglasnim i dugotrajnim pljeskom svih okupljenih. Svečanost je završena dodjelom plaketa i zahvalnica koje je predstavnicima četiriju dječjih zborova u ime organizatora Katehetskog ureda Zadarske nadbiskupije podijelio predstojnik.