Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Gradilište još miruje

17.10.2011. 22:00
Gradilište još miruje


Intenzivirat će se čišćenje i priprema gradilišta za dolazak teške mehanizacije, kaže dr. Nakić, dodajući da se strojevi na gradilištu ne trebaju očekivati prije sljedećeg tjedna


Prošlog tjedna nakon više od dvije godine nastavljeni su radovi na poliklinici na zadarskoj Relji. Radovima je prethodilo uručenje cjelokupne dokumentacije izvođaču radova, splitskoj tvrtki Alkom, što je obavila Nova-invest, tvrtka iz Gospića zadužena za nadzor radova na zadarskoj poliklinici.
Alkomu je dokumentacija uručena uz prisustvo predstavnika Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Opće bolnice Zadar, čime je službeno označen početak, odnosno nastavak radova na poliklinici na zadarskoj Relji.
Radnih strojeva, odnosno teške mehanizacije na gradilištu još nema. Radnici pripremaju teren na svoj boravak na Relji i čiste gradilište od korova i smeća koje se tamo skupljalo tijekom dvije godine, koliko su radovi mirovali. To nam je potvrdio i dr. Dario Nakić, ravnatelj zadarske Opće bolnice, dodajući da je na gradilištu mirno jer radovi kreću nakon dvogodišnje stanke, što znači da teren treba prvo očistiti i pripremiti da bi počeli konkretni, vidljivi radovi koji se izvode pomoću radnih strojeva.
– Da bi strojevi došli na gradilište zadarske poliklinike, teren se prethodno treba očistiti i pripremiti. Isto tako, radnici Alkoma, gradilište trebaju pripremiti za svoj boravak na terenu, urediti mjesto gdje će jesti, odmarati se… Kad završe s time, intenzivirat će se čišćenje i priprema gradilišta za dolazak teške mehanizacije, kaže dr. Nakić, dodajući da se strojevi na gradilištu ne trebaju očekivati prije sljedećeg tjedna, dakle, barem za sedam dana.