Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Nećemo dozvoliti maltretiranje i fizičke napade na hrvatske branitelje!

17.10.2011. 22:00
Nećemo dozvoliti maltretiranje i fizičke napade na hrvatske branitelje!


Udruga traži od mjerodavnih utvrđivanje istine, odnosno otkrivanje ostalih sudionika ovog nemilog događaja. Naime, zbog tjelesne konstitucije Zdravka Kinde, njegovim suborcima je teško povjerovati da je bio napadnut od samo jednog napadača, tim više što je bio poznat kao čovjek koji nije bio sklon ekscesima


U povodu stradavanja svog člana Zdravka Kinde, izvršni odbor Udruge specijalne policije Poskoci Zadar održao je sinoć sjednicu nakon koje su se obratili javnosti. Član njihove udruge i nekadašnji specijalac Zdravko Kinda pronađen je u subotu u ranim jutarnjim satima, pored bara Maraschino s teškim i po život opasnim tjelesnim ozljedama. Kindu su pronašli zaposlenici bara i o tome odmah obavijestili policiju i Hitnu medicinsku pomoć. Iako su tada iz policije izvijestili da nije poznato na koji je način muškarac ozlijeđen, istragom slučaja došli su do sumnjivca. Igrom slučaja, istog dana održavala se proslava 21. obljetnice osnivanja Poskoka, pa su nakon fešte nekadašnji specijalci posjetili Maraschino.
– Dok je većina pripadnika SJP Poskoci sudjelovala u proslavi, nevezano za taj svečani događaj, jedan od bivših pripadnika SJP Poskoci Zadar, Zdravko Kinda, teško je pretučen u Maraschino baru. Udruga specijalaca je ogorčena događajem u kojem je njihov pripadnik pretučen i to u svom gradu i na način da je bio sam. Prema izjavama očevidaca, Zdravko Kinda je teško pretučen u samom klubu i nasilno su ga iznijela dvojica redara. Tom prilikom je zadobio teške tjelesne ozljede glave, opasne po život i još uvijek se nalazi u komi, kazivali su članovi Izvršnog odbora na čelu s predsjednikom Ivicom Kapitanovićem.
Udruga traži od mjerodavnih utvrđivanje istine, odnosno otkrivanje ostalih sudionika ovog nemilog događaja. Naime, zbog tjelesne konstitucije Zdravka Kinde, njegovim suborcima je teško povjerovati da je bio napadnut od samo jednog napadača, tim više što je bio poznat kao čovjek koji nije bio sklon ekscesima. Ogorčeni su činjenicom da njihov suborac, hrvatski branitelj, pripadnik Specijalne jedinice policije i kako kažu veliki domoljub, danas leži u bolnici i bori se za svoj život, isti taj koji je 1991. bio spreman položiti na oltar domovine.
– Uz sve poteškoće i progone koji se u zadnje vrijeme događaju hrvatskim braniteljima od strane Republike Srbije, a glede novih optužnica, nećemo dozvoliti nikom ponižavanje, maltretiranje i fizičko napadanje na hrvatske branitelje, a posebno ne od osoba srpske nacionalnosti. Još jednom apeliramo na sve odgovorne institucije da poduzmu sve potrebne radnje kako se ovakav događaj ne bi nikad više ponovio. Udruga će pozorno pratiti razrješenje ovog slučaja te će u protivnom poduzeti svoje vlastite radnje, govorili su članovi Izvršnog odbora Udruge specijalne policije Poskoci Zadar.


Jedan od počinitelja je redar u Maraschino baru




Članovi Udruge “Poskoci” posjetili su Maraschino bar, kako kažu, „…zbog razgovora s vlasnicima koji su srpske nacionalnosti, Dejanom Markovićem i Vilijem Stjefnijem”. Vlasnici su uporno tvrdili da su Zdravka Kindu pronašli pred samim ulazom u Maraschino. Međutim, „Poskoci” kažu da je cijeli bar ostakljen od vrha do poda i pruža svim gostima pogled na cijelu terasu odnosno na cijeli prostor oko kluba.
– Razgovor je ipak dao rezultata pa je dan poslije, u nedjelju, jedna osoba, inače redar u Maraschinu, pristupila u Policijsku upravu, u pratnji svog odvjetnika te se prijavila kao počinitelj, govorili su članovi Izvršnog odbora.