Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Polača izbila na drugo mjesto, loši trećeligaši

17.10.2011. 22:00
Polača izbila na drugo mjesto, loši trećeligaši


Sva tri županijska trećeligaša bili su gosti, no jedino se s pobjedom vratila momčad Raštana. Oni su uvjerljivo slavili protiv Zmaja iz Makarske. Dragan Župan je postigao dva zgoditka koji su donijeli prevagu i na kraju pobjedu. U svemu tome kod zgoditaka pomogao mu je mladi Josip Čačić. Raštane se pomalo, ali sigurno vraćaju u kolotečinu pobjeda.
Velebit može žaliti za jednom loptom koja mu nije donijele bod. Naime, kod rezultata 2:1 za Dinaru, gosti su imali točnije u 90. minuti lijep udarac prema vratima, da je tada lopta pogodila mrežu, a ne gredu slavio bi se bod.
Primorac nije više mogao od poraza kod Vala. Ništa Biograđanima nije išlo za nogom.
Parovi 12. kola: Velebit – Uskok, Raštane – Neretvanac, Primorac – Zmaj (M), Zmaj (B) – Val, Jadran LP – Neretva, Jadran KS – Hrvace, GOŠK – Primorac 1929, Zagora – Konavljanin, Dinara – Omiš.
Četvrta HNL
U županijskom derbiju Polača je na gostovanju kod Sabunjara zgoditkom mladog Luke Bobanovića porazila domaćina Sabunjar i “skinula” ga s drugog mjesta na ljestvici. Sabunjar pored pet, šest prigoda nije niti jednu iskoristio, jer je Polača na golu imala vratara Antu Đaju koji je sve skinuo. Polača je iskoristila priliku iz slobodnog udarca gdje je zakazao vratar Sabunjara. Podgradina hvata ritam, postigla je četiri gola u mreži Rudara te se penje na ljestvici. Krka je slavila u Škabrnji. U Sukošanu se odigrao drugi derbi koji je nakon svega završio neodlučenim rezultatom, Zlatna luka – Hajduk 1:1. Isto tako Pag je remizirao s Pakoštanima, što može biti poticajan bod za Pakoštane da se dignu sa začelja.
ŽNL
Na šest utakmica 6. kola ŽNL postignuto je petnaest golova, što je u prosjeku oko dva i pol po utakmici. Od strijelaca tri su igrača postigli po dva gola i to Božo Bugarija (Bibinje), Dragan Fabijan (Zemunik) i Mihić iz Arbanasa. Najviše, čak šest golova postignuto je u Sv. Filip i Jakovu gdje su slavili Arbanasi, dok u Debeljaku i Glavici promrzli gledatelji nisu vidjeli niti jedan gol.
Na ljestvici je došlo do promjene na vrhu pa su tako sada Arbanasi zasjeli na čelo upravo zahvaljujući golijadi u Sv. Filip i Jakovu gdje su uvjerljivo (4:2) pobijedili domaću Novu zoru. Arbanasi su dvaput vodili preko dvostrukog strijelca Mihića, a domaći su dvaput izjednačavali golovima I. Šarića i L. Mikasa. Dobro pripremljena momčad Arbanasa u zadnjih dvadesetak minuta vrši pritisak te Novak i Čirjak postižu još dva gola. Do ovog kola vodeći Debeljak je naišao na zaista tvrdog i respektabilnog protivnika, Velebit iz Gračaca. Po igri momci trenera Zorana Vujčića su na Šaraju izgledali kao da su oni domaćini s obzirom na prigode te su opsjedali vratara Tonija Pavića koji je opet bio na visini obranivši gotovo sve. Nogometašima Velebita ostaje žaljenje za sva tri boda, ali su i s bodom vjerojatno zadovoljni kao i domaćin jer je moglo završiti i gore po njih na diobu trećeg mjesta primakao se Dalmatinac koji je pomalo neočekivano u Crnom pobijedio NOŠK golovima Volpija Kobala i Jankovića. U ne baš zanimljivoj utakmici Vrčevo i Croatia su podijelili bodove odigravši bez golova. Zemunik i Murvica su se zamijenili u poretku te su Zemuničani nakon pobjede sada čvrsto u sredini ljestvice. Dragan Fabijan je u prvom poluvremenu s dva gola (jedan iz kaznenog udarca) vizirao tri boda, a gosti su tek pred kraj postigli počasni gol preko Jurline. Najveći skok na ljestvici ostvarili su nogometaši Bibinja koji su s predzanjeg mjesta skočili na diobu od 7 do 10 mjesta, ali s najboljim učinkom. Za to im je uveliko pomogao Božo Bugarija s dva postignuta gola protiv Galovca, a još jedan je pridodao Mate Lukić iako su gosti preko Jovančevića prvi poveli.


Četvrta HNL – jug, A


Krka 24, Polača 17, Sabunjar, DOŠK 16, Vodice 15, Zlatna luka 14, Hajduk 12, Zrmanja, Pag 10, Podgradina 9, Škabrnja, SOŠK, Dragovoljac, Rudar, HV Posedarje 7, Pakoštane 2
Parovi idućeg kola: Polača – SOŠK, Pakoštane – Sabunjar, Hajduk – Pag, HV Posedarje – Zlatna luka, Krka – Zrmanja, Rudar – Škabrnja, Dragovoljac – Podgradina, Vodice – DOŠK.