Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ravnatelj zemuničkog Doma Darko Labura ili Nataša Petrušić

17.10.2011. 22:00
Ravnatelj zemuničkog Doma Darko Labura ili Nataša Petrušić


Nakon što je peteročlano Upravno vijeće Doma za psihički bolesne odrasle osobe Zemunik u petak donijelo odluku o raspisivanju natječaja za ravnatelja te ustanove, već se “šuška” o tome tko bi to mogao biti.
Prema jednima, najizvjesniji za tu “fotelju” je donedavni ravnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan, mr. sc. dr. Darko Labura, specijalist psihijatar, subspecijalist forenzičke psihijatrije, dok je po drugima temeljem svog iskustva u radu sa štićenicima te ustanove, najadekvatnija diplomirana socijalna radnica Nataša Petrušić, koja je u petak, odlukom Upravnog vijeća izabrana za v.d. ravnatelja. Petrušić iza sebe ima dugogodišnje iskustvo rada na području socijalne skrbi, od čega 13 godina u zemuničkom Domu, gdje se istaknula stručnošću i požrtvovnošću, a radila je i u Centru za socijalni rad Zadar, zatvorskom sustavu splitskih Bilica te u logistici Ministarstva obrane u Zadru gdje je stekla i status braniteljice iz Domovinskog rata.
No, kako doznajemo iz krugova vladajućeg HDZ-a, Labura uživa političku podršku koja se do sada na sličnim natječajima pokazala gotovo presudnom. Iza njega je, također, dugi niz godina rada s psihički bolesnim osobama, od čega osam na mjestu ravnatelja Psihijatrijske bolnice Ugljan gdje je ostvario zavidne rezultate. Posljednju godinu svog mandata, Labura je zaključio sa 4,6 milijuna dobiti, što je otvorilo i mogućnost novog zapošljavanja te općenito boljih uvjeta za rad osoblja i skrbi o štićenicima.