Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Vidaković: Plantak je bio vulgaran i neugodan

17.10.2011. 22:00
Vidaković: Plantak je bio vulgaran i neugodan


Bio sam spreman nastaviti trenirati, normalno uz razgovor s trenerom u kojem bismo raščistili neke nesuglasice. Međutim, iz kluba sam dobio obrazloženje da više nisam igrač Borik-Puntamike – kazao je Vidaković


Domagoj Vidaković nije više član Borik-Puntamike. Nakon završetka utakmice protiv Splita na Gripama Vidaković je odlučio razgovarati sa sportskim direktorom Perom Perićem, a najveći problem za to predstavljalo je kako će i on sam navesti necivilizirano ponašanje trenera Nevena Plantaka prema njemu za vrijeme i nakon završetka utakmice.
 – Bili smo u egalu i držali smo se jako dobro na terenu, no krajem prvog poluvremena sam uzeo jedan šut za tricu koji je treneru bio razlog da podivlja te je postao izrazito vulgaran i neugodan. Nisam reagirao na to, nego sam se jednostavno pokunio i čekao kraj utakmice da bih mogao doći do spoznaje zašto sam zaslužio takvo ponašanje trenera. Međutim i nakon utakmice on je nastavio u istom tonu i onda sam odlučio pričekati jutro i razgovarao sam sa sportskim direktorom Perom Perićem što dalje učiniti. On je kazao da ta vika i galama na mene nije bila korektna, no da treba gledati u interesu kluba te da nema smisla nastavljati suradnju ako obje strane nisu zadovoljne. Bio sam spreman nastaviti trenirati, normalno uz razgovor s trenerom u kojem bi raščistili neke nesuglasice. Međutim, iz kluba sam dobio obrazloženje da više nisam igrač Borik-Puntamike – kazao je Vidaković koji je pokušao dočarati pod kakvim pritiskom se nalazio u posljednja tri mjeseca koliko je nosio zeleni dres.
– Ne želim govoriti ništa ružno o treneru koji posjeduje veliko košarkaško znanje i temperamentno unosi sebe potpuno u utakmicu, no nekad zna biti jako neugodan prema igračima te taj odnos apsolutno smatram nekorektnim. Imao sam sličnu situaciju s trenerom Draženom Anzulovićem dok sam igrao za Zagreb, pa je nakon afektivne salve uvreda za vrijeme utakmice s njegove strane poslije stigla isprika. Ne mogu reći da nisam razočaran što je sve ovako završilo, jer sam proveo lijepa tri mjeseca u ovom klubu i upoznao igrače koji stvarno dišu jedan za drugoga. Stvarno mi nije bila namjera praviti nekom probleme, jer sam prije svega dobro odgojen, ali tek tako preći preko nekorektnog ponašanja od strane trenera i to pred mojim roditeljima, prijateljima i znancima koji su tu večer bili na tribinama sportske dvorane na Gripama je ipak bilo teško. Nisam htio tu večer donositi nikakve nagle odluke te sam odlučio pričekati sutrašnji dan. Na kraju je ispao sporazumni raskid, jer su u klubu odlučili da im nisam toliko potreban i ja sam se pomirio s tom činjenicom.
Po ugovoru ste mogli tražiti i odštetu.
– Mogao sam pravno tražiti isplatu ugovorne obveze, no nisam klubu htio po tom pitanju praviti probleme. Dogovorio sam se pri dolasku da želim igrati prvenstveno zbog moje velike ljubavi prema košarci. Zato sam zatražio samo da mi se isplate tri mjesečne plaće koje sam pošteno odradio. Također bih poželio sreću svojim suigračima da nastave s dobrim igrama koje će sigurno početi donositi i pobjede te da klub ostvari što bolji plasman u A-1 ligi ove sezone – kazao je za kraj Vidaković.


Vidaković nije jedini




Iako se iz Borik-Puntamike pomalo i čude na reakciju Vidakovića, činjenica je da on nije jedina osoba koja je ove sezone napustila momčad. Prvi koji je zbog nezadovoljstva otišao je Ivan Juran, pomoćni trener. Isto se dogodilo i s mladim Josipom Mrkićem. Razlozi? Službeno njih dvojica nisu željeli ništa reći. Neslužbeno? Nisu daleki od onog Vidakovićeva, no o tome će se, vjerujemo, još govoriti idućih dana. Otišao je iz kluba i mladi Krešo Ljubičić. Pitanje koje se sada postavlja je tko je odlučio prekinuti suradnju na relaciji Vidaković – Borik. Vidaković je istaknuo da je sa strane kluba dobio zatvorena vrata i da je želio nastaviti trenirati, dok trener Neven Plantak i direktor Pero Perić ističu da je Vidaković odlučio otići iz kluba. Gledajući sa strane, očito je da određene stvari u ovom trenutku u klubu ne funkcioniraju, budući da su ipak tri igrača i trener napustili klub. Stoga će se u Boriku morati potruditi ostvariti određeno smirivanje tenzija. Neslužbeno doznajemo da Vidaković i nije jedini igrač koji je nezadovoljan stanjem u momčadi.
V. BOGUT