Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Može li Zadar do čuda u Beogradu?

17.10.2013. 22:00
Može li Zadar do čuda u Beogradu?


Iako je jasno da je Zadru „kvalifikacijska” utakmica ona protiv Mega Vizure, sljedeći tjedan u Krešinom domu, ovu protiv Partizana nipošto ne treba unaprijed otpisati. Zamislite samo koliko bi Zadar dobio u slučaju eventualne pobjede


Otkako se Partizan priključio regionalnoj ligi, Zadrani su mu samo jednom odnijeli bodove iz Beograda. I to u prvoj sezoni, 22. listopada 2004. Momčad, koju je vodio Rudolf Jugo, slavila je rezultatom 78:86, uz maestralnu igru Todora Gečevskog i Kylea Hilla, te velik doprinos tada 20-godišnjeg Marka Banića. Geč je zabio 29 (trice 4-5), uz samo tri promašaja iz igre i uhvatio 11 skokova, Hill je pridodao 20, uz šest asistencija, pet skokova i četiri osvojene lopte, a Banić je ubacio 15 poena, uz pet skokova. Poslije toga Zadrani su nanizali osam poraza. Posljednji prošle godine, u prvom kolu, kada se jako dugo činilo da bi napokon mogli prekinuti neugodnu tradiciju.
Nipošto nije za zanemariti činjenica da je Partizan sinoć igrao na vrlo teškom gostovanju kod Barcelone i ima praktički samo dva dana za odmor i pripremu nedjeljnog susreta, dok Zadar na tome radi cijeli tjedan. Osim toga, Zadar je jači i za Marka Šutala, koji je u posljednjem susretu crno-bijelima početkom godine zabio 21 koš (Široki – Partizan 87:80). Naravno, potrebno je određeno vrijeme da se novi igrač prilagodi i uigra s momčadi, ali sa šuterima se nikad ne zna. Jer kada imaju svoj dan, mogu iznerediti bilo kojeg protivnika. Ono što će svakako biti najvažnije je da Zadar ne ponovi pogreške, koje je u velikoj mjeri radio protiv Budućnosti u Podgorici, a u nešto manjoj kod kuće protiv Cedevite.
Pod broj jedan, izgubljene lopte treba svesti na minimum. Partizanov stil igre je već godinama isti, a temelji se na velikoj agresivnosti i fizički vrlo snažnoj obrani. Na to će Zadrani morati pronaći odgovor, jer uđu li u beogradski mlin, neće imati nikakve šanse. Vlašić to dobro zna i zato ovih dana nastoji što je bolje moguće pripremiti momčad na ono što ju očekuje u Pioniru. Iako je jasno da je Zadru „kvalifikacijska” utakmica ona protiv Mega Vizure, sljedeći tjedan u Krešinom domu, ovu protiv Partizana nipošto ne treba unaprijed otpisati. Zamislite samo koliko bi Zadar dobio u slučaju eventualne pobjede. E pa ta zamisao je dovoljan motiv igračima da vjeruju da nakon devet godina mogu iz crno-bijelog dijela Beograda odnijeti dva boda.
Opširnije u tiskanom izdanju…