FOTOGALERIJA: Prva četvrtina dovoljna za drugu pobjedu

Slika korisnika valentinam
Zadar svladao Goricu
Da bismo odigrali cijelu utakmicu kako spada treba ipak vremena kako bi sve sjelo na svoje mjesto - izjavio je Aleš Pipan, trener Zadra
Zvonko KUCELIN
Osvjetlali si obraz

Radni dan i rani popodnevni termin nije uspio privući na Višnjik više  od mizernih 300 gledatelja koji su mogli vidjeti nekvalitetnu utakmicu,  ali srećom i pobjedu Zadra koji je bez velikog stresa uspješno apsolvirao  momčad pod vodstvom Josipa Sesara. Iako su se opravdano u stožeru  Zadrana pribojavali momčadi koja je već znala odnositi bodove s Višnjika nije bilo razloga za strah jer su igrači Gorice od početka djelovalo bezidejno i neučinkovito što je definitivno usmjerilo događanja na utakmici. Nisu se na to 'bunili' domaći igrači već su iskoristili tu činjenicu kako  bi od starta riješili rezultatsku izvjesnost, a ona se nazirala već nakon pet  uvodnih minuta kad je Grant tricom donio 20:5. Obrana Zadra funkcionirala je više nego solidno, a dokaz je tek jedna trica Gorice u 10 minuta  dok je u napadu vladala raznolikost pa su se u strijelce upisali praktički  svi koje je Aleš Pipan poslao na parket.

- Dobro smo počeli utakmicu i ozbiljno smo shvatili protivnika te je to  ono što smo htjeli. Još uvijek je Zabok svjež i nismo Gorici mislili dati ni  najmanju priliku da se opusti i pomisli kako bi mogla do bodova u našoj  dvorani – kazao je Luka Božić nakon utakmice u kojoj je Zadar otvorio  prvu četvrtinu s 32 postignuta poena od čega je čak 16 pogođeno unutar  reketa u kojem su skakački i poenima vladali Domagoj Vuković i Kristijan Krajina te tako izdominirali goste koji su u svojim redovima imali tek  donekle raspoloženog Marina Zrnića, a ostale njihove vedete Prgomet,  Majcunić, Vučić, Mašić... kao da nisu došli na utakmicu. U istom ritmu  protekla je i druga dionica kad Zadrani dolaze do najveće prednosti od  26 poena (50:24). Igrači s klupe, Mislav Brzoja i Jure Planinić u suradnji s  kapetanom Špraljom dostojno su zamijenili startere te praktički riješili  pitanje pobjednika. Da nije bilo mini serije Gorice od 6-0 krajem poluvremena prednost bi bila mnogo izdašnija, no i 21 viška garantiralo je  mirnije privođenje utakmice kraju (53:32), a na stranu Zadra je otišao i  skok (20-8).

- Na prethodnim utakmicama najveći problem su nam predstavljali  skok igra, a i izgubljene lopte. U ovoj utakmici barem u prvom poluvremenu smo pokazali određeni napredak u tom smislu i solidni smo bili u  obrani, ali da bismo odigrali cijelu utakmicu kako spada treba ipak vremena kako bi sve sjelo na svoje mjesto – prokomentirao je Pipan nakon  pobjede koja je došla na račun dobre igre u prvom poluvremenu.

U drugom je gostujući trener Sesar iskoristio odlazak u svlačionice kako bi podignuo moral svojih igrača što su prve minute nastavka zorno  demonstrirale. Ubacili su Vučić i Zrnić tri trice te je spuštena prednost  Zadra na 15 razlike (62:47), no srećom domaći košarkaši poučeni Zabokom na vrijeme su odgovorili puno agilnijim Goričanima te su do konca  treće četvrtine uspjeli kontrolirati rezultat koji je se stalno vrtio oko 20  razlike iako je primljeno čak 28 poena koji srećom ovog puta nisu naškodili kao u prethodnim utakmicama.

- Ušli smo u utakmicu 'spuštenih gaća' i to me izuzetno ljuti bez obzira na sve ono što je bilo bolje kasnije. Rekao sam igračima prije početka  da je ovo najljepše gostovanje za njih, no nisu od početka krenuli na pravi način i to protiv momčadi poput Zadra je teško vratiti – kazao je Sesar  koji se mogao zadovoljiti tek boljim podražajem njegove momčadi tijekom treće i četvrte četvrtine koja je započela rezultatom 77:60. U stožeru  Zadra počelo se malo i 'razmišljati' i o Mornaru koji gostuje u nedjelju, a  u tom kontekstu je išla poruka Tornada s tribina koja je slovenskog trenera pozivala na odlazak iz kluba iako je rezultat barem u ovoj utakmici  bio debelo na strani njegove momčadi. Jesu se malo zbunili igrači Zadra  u tim trenucima te dopustili Gorici približavanje na 11 zaostatka (80:69),  no riješio je sve dvojbe Lovre Bašić zakucavanjem iz kontre i tricom za  87:71. Zanimljivo je da su se svi Zadrani osim Tomasa upisali u listu strijelaca dok je kod Gorice najefikasniji bio Zrnić s 21 ubačajem.

ZADAR 97

GORICA 80

(32:14, 21:18, 24:28, 20:20) 
ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 300. Suci: Luka Kardum, Jelena Tomić, Karlo Mirčeta.
ZADAR: Grant 15 (3-4), Bašić 5, Marić 6 (3-3), Krajina 13 (3-4), Vuković  15, Brzoja 10 (3-3), Špralja 3, Tomas, Little 10 (3-4), Božić 11 (3-3), Planinić 9 (1-1). Trener: Aleš Pipan.
GORICA: Anzulović, Majcunić 9 (2-2), Prgomet 5 (3-3), Mašić 10 (3-3),  Zrnić 21 (6-11), Polutak 3 (1-2), Baković 7, Vučić 14 (2-2), Kapusta 1 (1-2),  Mikšić 10 (1-2), Jukić. Trener: Josip Sesar.
Šut za dva: Zadar 35-61 (57%); Gorica 27-56 (48%).
Šut za tri: Zadar 8-18 (44%); Gorica 7-19 (37%).
Slobodna bacanja: Zadar 19-22 (86%); Gorica 19-27 (70%).
Skokovi: Zadar 34 (26+8); Gorica 23 (20+3).
Osobne pogreške: Zadar 28; Gorica 22.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno