Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Kasap: Bazne stanice unutar nekih objekata nisu u nadležnosti Grada

18.10.2018. 08:07


Tijekom Aktualnog sata Gradskog vijeća Zadar predsjednik Gradskog odbora SDP-a Antun Novoselović postavio je pitanje o postavljanju baznih stanica u gradu Zadru bez ikakvih kriterija.
– Kad u Gradskom vijeću trebamo provoditi odluke o postavljanju nekog štanda alarmiramo cijeli sustav, pa i državu, a moje pitanje je što kanite poduzeti da se zaštiti zdravlje ljudi u gradu Zadru? Ja vam predlažem da se ugledamo na neke općine i gradove, poput Nina, koji traže da se te stanice izmjeste van naselja. Vi biste trebali predložiti, a mi kao Vijeće prihvatiti da se prostornim planovima onemogući da se bazne stanice ne postavljaju na škole, bolnice, vrtiće, rekao je Novoselović, a umjesto gradonačelnika Branka Dukića na to pitanje odgovorio je pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje Darko Kasap.
– Prostornim planom Zadarske županije, a onda i Grada Zadra definirano je gdje i kako se mogu staviiti antenski stupovi i jasno je napisano da se oni ne grade u gusto naseljenim područjima. Bazne stanice unutar nekih objekata na žalost nisu u nadležnosti Grada i Županije, za njih suglasnost izdaje isključivo Hakom. U razgovoru sa Zadarskom županijom i Hakomom poduzet ćemo određene korake kako bismo utjecali na to, a kako su to već napravili i neki drugi gradovi, rekao je Kasap Novoseloviću koji nije bio najzadovoljniji odgovorom spomenuvši pročelniku i baznu stanicu ne samo unutar crkve na Puntamici već i u krugu zadarske bolnice.