Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

ABA LIGA Fundić: Želimo pokazati puni sjaj ove momčadi

18.10.2019. 08:26


Nakon dva kola ABA lige košarkaši Zadra imaju dva poraza. Onaj u gostima kod Budućnosti je očekivan. Onaj kod kuće protiv Krke je..
– Kiks – kaže trener Zadra Ante Nazor.
Kada uzmemo u obzir i činjenicu da su Zadrani u gostima poraženi kod Cibone u HT Premijer ligi, a da su pobjede ostvarene samo u domaćem prvenstvu i to kod kuće protiv Vrijednosnica Osijek i Škrljeva, onda je jasno da Zadar za sada nije dobro reagirao u jačim utakmicama. A svakako da i današnja utakmica spada u one »jače«. Ne radi super jakog protivnika, jer Mega Bemax to sigurno nije, nego radi same ABA lige i pritiska pobjede. Nazorovi košarkaši danas u 20 sati gostuju kod Mega Bemaxa u trećem kolu regionalnog prvenstva, a obje momčadi za sada imaju 0:2. Ne treba niti govoriti da je za oba sastava imperativ itekako velik.
– Dobro je što nam je ova utakmica stigla brzo nakon domaćeg poraza pa nismo imali niti previše vremena razmišljati u dvoboju s Krkom, nego smo se potpuno orijentirali na idući dvoboj i nastojali smo se što bolje spremiti za njega.
A momčad Mege je već godinama ista. Izuzetno mlada, ne previše »definirana«, ali izuzetno talentirana. Odličan trener, dobar sustav, ali sigurno i tom sastavu treba vremena da se uigra.
– Momčad Mega Bemaxa izuzetno respektiram. Svakako da će ova utakmica imati i dodatan naboj, pošto i oni i mi smo u sezonu ušli s 0:2.
A važno je…
– Imati kontrolu ritma. To je najvažnije i to nam se nameće kao najveći target. Mega je rastrčana i skakački moćna momčad i što prije ju natjeramo da uđe u naš ritam, to ćemo brže doći u priliku da okrenemo dvoboj u našu korist.
Priznao je strateg Zadra i da nije ugodno nakon uvodnih poraza u ABA ligi.
– Svakako da nije lako. Porazi su nas poljuljali, ali danas je novi dan. Otputovali smo na idući dvoboj i moramo sada negativne stvari ostaviti iza sebe i okrenut se pozitivnim stavovima i novim izazovima. Imamo izuzetno važnu utakmicu, moramo istaknuti naše pozitivne stvari i iskoristiti njihove negativne – dodao je Nazor, koji je potvrdio da Ive Ivanov sigurno neće nastupiti u ovoj utakmici, što je dodatan hendikep za zadarske košarkaše. Nedostatak Ivanova najbolje se osjetila u dvoboju protiv Cibone i Krke.
– Nastojat ćemo anulirati njegovo neigranje. Ali moramo bolje reagirati na toj poziciji, igramo li s niskom ili visokom petorkom.
Stefan Fundić bio je najbolji igrač Zadra u dvoboju s Krkom, već nakon uvodnih utakmicama pobrao je simpatije publike, a danas će se suprotstaviti svojoj bivšoj momčadi.
– Da. Bit će čudno. Proveo sam ovdje dvije godine i ovdje imam mnogo prijatelja.
Ali…
– Prijatelji smo van terena. Na terenu smo profesionalci koji će pokušati učiniti da pobijedimo. I Mega Bemax i mi imamo isti cilj. Pobijediti u ovoj utakmici i prekinuti niz poraza. Moramo napraviti sve što možemo da ispunimo taj cilj i osvojimo dva boda.
Nije Fundić zadovoljan načinom na koji je Zadar igrao u posljednjim utakmicama.
– Svi u momčadi smo svjesni da nismo pokazali puni sjaj ove momčadi i želimo danas to pokazati. Želimo demonstrirati našu kvalitetu i slaviti u ovoj utakmici.