Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

HT PREMIJER LIGA Markota maknuo Puntamičane s vrha

18.10.2020. 09:10


Košarkaši Sonik-Puntamike sinoć su poraženi u Zaboku i tako ipak nisu ostali u krugu Zadra, Cibone i Gorice koji drže vrh s jednim porazom. No, poraz od Zaboka u gostima nije iznenađenje jer se radi o vrlo iskusnoj momčadi koja je kontrolirala veći dio susreta i zasluženo slavila.
Bilo je 0:5 jer su pogodili Vručinić, Runjić i Šarlija pa je bilo 3:8 nakon trice Cvitkovića, a onda su nešto pokazali i domaćini. Povukao je Primorac, nešto dodao Anzulović, ušao Markota i Zabok je stigao do egala. Igralo se u idućim minutama koš. Obje momčadi su promašile nekoliko zicera, ali su dosta i zabijale, a razlog tome su prije svega bile neuštimane obrane u prvoj dionici, što nije moglo zadovoljiti niti trenera Zaboka Ivana Tomasa, a niti Hrvoje Vlašića na klupi Sonik-Puntamike. Imali su domaći igrači nekoliko prilika da se odvoje, ali promašili su jedan zicer, izgubili dvije lopte i Cvitković je vratio egal (20:20) minutu prije isteka prve dionice. Ipak, Markota povezuje četiri koša za redom za 24:20 na kraju prve dionice. Iako razlika zaista nije bila pretjerano velika, Vlašić nije bio previše zadovoljan nakon prve četvrtine. Napad je, posebno, u početku bio dobar, ali kako je vrijeme odmicalo, Puntamičani su postajali konfuzni, izgubili nekoliko lopti, teže dolazili do šuta, a s druge strane su dopustili Zaboku nekoliko laganih koševa, koji su i stvorili razliku nakon prvih deset minuta. A Petar Marić, ovaj puta u dresu Zaboka, odmah postiže prvi koš i domaća momčad odlazi na, do tada, rekordnih +6. Imali su košarkaši Zaboka priliku i povećati vodstvo, ali su Puntamičani pojačali obranu, no pojačao je obranu i Zabok i iz skoka u napadu (koš Lisice) i kontre (Jambrović) stižu do 30:22. Morao je Vlašić pozvati minutu odmora, jer je Zabok u tim trenucima bio bolji. Napadi su im bili organiziraniji, obrana čvršća. U tim trenucima 70-ak gledatelja koji su mogli prisustvovati utakmici su gledali mnogo čvršću utakmicu s obje strane nego što je to bio slučaj u prvom dijelu. Cvitković nakon pick&rolla s Palčićem dobiva slobodno bacanje nakon koša i smanjuje na 27:32 i pokreće seriju koševa na obje strane. Čini se da su, nakon pet minuta intenziteta, obrane ponovno popustile. Naime, od deset napada s obje strane, momčadi su realizirale čak devet pa je utakmica otišla u »napadačkom« smjeru. A Vlašić je ponovno morao zvati minutu odmora, pri rezultatu 34:42, pošto mu je momčad izgubila dvije lopte za redom i dopustila Zaboku dva lagana koša. Problem je Soniku predstavljala i zona Zaboka, no preko Marina Šarlije (koš i asistencija Vručiniću) Sonik na poluvrijeme odlazi s -6 (40:46), a strateg Puntamičana svakako nije mogao biti zadovoljan velikim brojem primljenih koševa.
A odličan početak imali su košarkaši Sonik-Puntamike u trećoj četvrtini, kada su odigrali jako dobru obranu, a koševima Runjića i Markote su i poveli. No, dobra obrana nije dugo trajala. Za Zabok je povukao iskusni Markota i sredinom treće četvrtine domaći sastav ponovno dolazi do kontrole nad utakmicom, a Petar Marić košem s istekom napada osigurava Zaboku deset koševa razlike pred posljednjih deset minuta. I sačuvali su košarkaši Zaboka tu prednost. Nisu se Zadrani predali. Četiri minute prije kraja stigli su na -4, a dvije minute prije kraja bilo je pet razlike. No, serijom 4:0 Zabok osigurava završnicu bez stresa.
 


ZABOK       88
S. PUNTAMIKA 76


 




(24:20, 22:20, 20:16, 22:20)


ZABOK – Gradska dvorana Zabok. Gledatelja 70. Suci: Krunoslav Peić, Franko Gracin, Boris Hartman.
ZABOK: Anzulović 10, G. Marić 12, Tomas 8, Črnjević, Primorac 9, Martinko, Krajinović, P. Marić 12, Lisica 5, Jambrović 10, Antonić, Markota 22. Trener: Ivan Tomas.
SONIK-PUNTAMIKA: Runjić 15, Šarlija 8, Cvitković 16, Vručinić 19, Petani 3, Jošić 6, Rašić 2, Zelanto 2, Keserović, Jurjević. Trener: Hrvoje Vlašić.