Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Biograđani priredili doček svjetskom prvaku

Autor: Jelica Farkaš

17.11.2008. 23:00
Biograđani priredili doček svjetskom prvaku

Foto: Filip BRALA



Veliki broj Biograđana dočekao je u utorak navečer zlatnog Danila Domdjonija, svjetskog prvaka u karateu. Roditelji, rodbina i prijatelji, članovi karate kluba i drugi sportski djelatnici te žitelji grada Biograda okupili su se ispred caffe bara Carpymore, kako bi čestitali zlatnom biogradskom dečku.
Među prvima čestitke je uputio biogradski gradonačelnik Ivan Knez, koji je njemu i njegovom treneru Svemiru Mrvičiću uručio i dva čeka – Danilu na 25.000 kuna, a treneru Mrvičiću na 5.000. Još dva čeka, Danilu na 20.000 i treneru na 5.000 uručio je uime športske Zajednice grada Marijan Stopfer. Skromni i samozatajni Danil Domdjoni i ovom je prilikom kratko kazao:
– Ponosan sam na sebe, ali i sve vas koji ste mi priredili ovakav doček. Zahvaljujem svojim roditeljima, treneru, bez koga ne bi bilo ovih rezultata.
Trener Svemir Mrvičić kaže da rezultat nije iznenađenje, jer se ovo čekalo punih 14 godina, ali se može reći da se od pijeska došlo do zlata.
– Prije četiri godine prognozirao sam ovaj rezultat, jer sam  svjestan 15-godišnjeg rada i truda u koji smo i on i ja uložili baš sve. Sretan sam što je to dalo rezultate. Najteže mu je bilo raditi psihološke pripreme, a u tome je danas najjači, kazao je između ostalog Mrvičić.
Svečani doček Danila Domdjonija uz brojne žitelje uljepšale su biogradske mažoretkinje, te domaća klapa muška klapa Biograd.