Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dostigli smo željenu formu

Autor: Roman Morović

17.11.2008. 23:00
Dostigli smo željenu formu

Foto: Zvonko KUCELIN



Polako dolazimo do forme u kojoj želimo biti, a vjerujem da ćemo, kako vrijeme bude odmicalo, biti još i bolji – kaže Gečevski
U slučaju utakmice sa Zagrebom ne možemo čak ni reći da je Zadar pobijedio lakše od očekivanog. Jer lagana pobjeda je bila očekivana, naročito nakon spoznaje da će Zagreb zaigrati bez svog najboljeg igrača Ante Tomića.
– Zagreb je došao bez Tomića i u određenoj krizi igre i rezultata jer su do sada ostvarili samo jednu pobjedu. Prije utakmice prijavili su dvije četvorke i mi smo se, znajući da će oni zaigrati s nešto nižom postavom, dogovorili da ćemo napasti ispod koša kako bismo iskoristili tu razliku u visini. To smo odradili vrlo dobro, a imali smo i odličan šut izvana tako da smo odmah napravili veliku razliku. Puno smo trčali, kretali se, igrali dobru obranu i tko god bi ušao, dobro se uklopio u utakmicu. Na kraju je bila toliko velika razlika da utakmica više i nije bila rezultatski toliko zanimljiva, ali zato je publika mogla vidjeti puno atraktivnih poteza, naročito od strane Perića, i mislim da nije požalio onaj tko je u subotu bio u dvorani – zadovoljno je nakon utakmice komentirao kapetan Zadra Todor Gečevski.
Zadrani su već drugi put zaredom (kao i protiv Krke) prvi došli do vodstva i nisu ga ispuštali do kraja utakmice.
– Polako dolazimo do forme u kojoj želimo biti, a vjerujem da ćemo, kako vrijeme bude odmicalo, biti još i bolji.
Zadarski su centri vrlo dobro iskoristili izostanak Ante Tomića, a Gečevski je već u prvih deset minuta postigao 11 poena. Nakon toga više nije igrao.
– Dobio sam jedan neugodan udarac loptom u prst i mislim da je prst iskočio pa se vratio. To je bilo dosta bolno, ali rekao sam treneru da se, ako bude potrebe, mogu vratiti u igru. Ipak, Tome (Ružić, op.a.) je odigrao odličnu utakmicu i rezultat nije dolazio u pitanje, tako sam ostatak utakmice odgledao s klupe. Prst nije još sasvim dobro, ali vidjet ćemo tijekom tjedna kako će se stvari razvijati.
Nakon nekoliko tjedana iščekivanja Zadrane sada konačno očekuje ritam od dvije utakmice tjedno. U petak je na rasporedu gostovanje u Podgorici, a potom u Dvoranu Krešimira Ćosića stiže grčki Maroussi u prvom kolu Eurokupa.
– Sada ćemo imati manje treninga, a više utakmica isto kao što je bilo i lani. Ove sezone imamo veći fond igrača i mislim da neće biti nikakvih problema što ćemo igrati dvije utakmice tjedno. Očekuju nas dvije teške utakmice, a prvo moramo misliti na ovu u Podgorici koja je jedno od najtežih gostovanja u regionalnoj ligi – kaže Gečevski.
Upravo u Podgorici Zadar je prošle sezone doživio jedan od najtežih poraza u regionalnoj ligi, 100-73, a ta je utakmica naznačila početak jedne krize koja je Zadra gotovo koštala odlaska trenera Petrovića.
– Lani smo ih podcijenili jer smo ih godinu prije kod kuće dobili 40 razlike pa smo mislili “lako ćemo”. Dokazalo se suprotno, Budućnost je vrlo kvalitetna momčad, a ove sezone su još i bolji u odnosu na lani. Ipak, nigdje nije nemoguće pobijediti pa tako ni tamo. Oni kod kuće igraju vrlo agresivno, puno trče, šutiraju i mi ćemo im morati agresivno i odgovoriti. Moramo odigrati dobru obranu, biti koncentrirani u napadu i ne smijemo gubiti puno lopti koje bi im omogućile lagane kontre – zaključio je kapetan Zadra.


 NEMA VIŠE NEPORAŽENIH


Nakon osam kola regionalne lige nema više neporaženih momčadi. U gradskom derbiju Crvena zvezda Partizanu je nanijela prvi ovosezonski poraz.
– Nisam gledao utakmicu ali mogu reći da taj rezultat za mene predstavlja malo iznenađenje isto kao i onaj iz Sarajeva gdje je Bosna dobila Olimpiju. Cibona očigledno igra sve bolje kako u Euroligi tako i u regionalnoj ligi, a i Split ove sezone igra vrlo dobro. Mislim da će ove sezone liga biti dosta izjednačenija nego lani, a prva četiri mjesta nisu još rezervirana ni za koga, tako da tek moramo vidjeti kako će se sve razvijati – mišljenja je Gečevski.