Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Studen u studenome

Autor: Katarina Belić

17.11.2008. 23:00
Studen u studenome

Foto: Zvonko KUCELIN



Do kraja tjedna temperature će nastaviti padati što znači da će vrijeme za vikend biti slično početku tjedna, dakle promjenjivo oblačno, ali s još hladnijim dnevnim temperaturama oko 10-ak stupnjeva, kazao Kraljev
Mjesec studeni sve više je počeo opravdavati svoje ime, postalo je hladnije.
U klimatološkom smislu studeni je treći i posljednji jesenski mjesec te se smatra kasnom jeseni. Također pomicanjem sata u zadnjoj nedjelji mjeseca listopada dani postaju sve kraći, a mrak počinje padati već negdje oko 16 i 30 sati i tako sve do mjeseca prosinca kada trajanje dnevnog svjetla dosegne svoj minimum. Iako su Zadrani u početak mjeseca studenog zakoračili s natprosječnim temperaturama, primjerenijim proljeću nego kasnoj jeseni, ipak ovih dana i zima je lagano počela pokazivati svoje zube najavljujući tako sve hladnije dane ipak primjerenije božićnom razdoblju koje nam se bliži.
– Kako smo i očekivali druga polovica studenog je donijela zahlađenje slično kao i prošle godine te je u odnosu na prošli tjedan temperatura pala za desetak stupnjeva. Do kraja tjedna temperature će nastaviti padati što znači da će vrijeme za vikend biti slično početku tjedna, dakle promjenjivo oblačno, ali s još hladnijim dnevnim temperaturama oko 10-ak stupnjeva, kazao je Duško Kraljev, zadarski meteorolog.
Unatoč hladnijim danima koji su pred nama ipak je mala vjerojatnost da će Zadrani uživati ove godine u novogodišnjim snježnim radostima, jer nas, naime, očekuje relativno “topla” zima, odnosno mnogo toplija zima od prosjeka te s nedostatkom oborina.
– Ove godine ne očekujemo hladnu zimu kao ni mnogo oborina. Najhladnije će biti kada “okrene” na malo “jaču” buru, a takvo nas vrijeme očekuje već krajem studenog, odnosno početkom idućeg tjedna, zaključio je Kraljev.