Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vozači Toyoti daju prvo mjesto!

Autor: Krešimir Bukvić

17.11.2008. 23:00
Vozači Toyoti daju prvo mjesto!


Toyota je ove godine po četvrti put osvojila prvo mjesto u kategoriji kvalitete vozila po ocjeni vozača. Na postavljeno pitanje “Kako procjenjujete kvalitetu vašeg vozila na skali od jedan do deset?” ispitani vozači Toyote su svom vozilu dali ocjenu 9,0, a 90 posto Toyota vozača bi kod iduće kupnje automobila opet izabralo Toyotu
Japanska automobilska tvrtka Toyota dobila je izvanredne ocjene u okviru velikog izvještaja o kvaliteti za 2008. godinu, koji provodi jedan od najprestižnijih europskih automobilskih magazina Auto Bild. Nakon osvojenih priznanja iz 2001., 2002. i 2003. godine, uz iscrpno ispitivanje pouzdanosti, dugoročne kvalitete i zadovoljstva kupaca Toyota ovim izvještajem osvaja po četvrti put prvo mjesto. Auto Bild je u izvještaju o kvaliteti ocjenjivao 22 automobilske marke u 7 pojedinačnih procjena.
U fokusu su bile ocjene čitatelja njihovih vlastitih vozila starih tri do sedam godina. Na ovaj način su na svjetlo izašli nedostaci, slabosti i problemi s kvalitetom koji se javljaju dugo nakon kupnje i koji se ne pojavljuju na normalnim testovima. U procjenu je bila uključena i procjena Toyote u aktualnom izvještaju o nedostacima tehničkog pregleda (TÜV), koja obuhvaća rezultate od 7 milijuna glavnih ispitivanja 194 modela. Osim toga Auto Bild tim je procjenjivao rezultate svog testa u radionici, dopise čitatelja pristiglih u redakciju te broj opoziva i utvrđivanja usluga iz garancije. Dobro je djelovala i iznad svega izvrsna procjena različitih vozila Toyote i Lexusa koji su bili na dugom testu u Auto Bildu.
Toyota Auris je trenutačno u magazinu Auto Bild na dugom testu od 100.000 kilometara. Prema do sada apsolviranih 72.000 kilometara, Auris se sprema ponoviti izvrsne rezultate Toyote Prius i Lexus GS 450h. Toyota je također izvanredno ocijenjena i u reprezentativnoj anketi provedenoj na ukupno 23.485 vozača. Na postavljeno pitanje “Kako procjenjujete kvalitetu Vaše marke na skali od jedan do deset?” ispitani vozači Toyote su svom vozilu dali ocjenu 9,0 i svom vozilu dali veliki kompliment: 90 posto Toyota vozača bi kod idućeg puta opet izabralo vozilo ove marke.