Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vrijeme je da se igrači zaštite od zida

Autor: Šime Ćurko

17.11.2008. 23:00
Vrijeme je da se igrači zaštite od zida


U 49. minuti rukometne utakmice Zadar Gortan – Slatina Anđelo Žeravica bacio se za loptom pokušavajući spasiti kontru svoje momčadi, zaplivao parketom i završio pod nogama suigrača na klupi. Takve situacije u rukometu nisu rijetke, igrači na svakojake načine pokušavaju sačuvati loptu svojoj momčadi.
No, da je Žeravica s parketa otklizao samo metar-dva naprijed udario bi u betonski zid dvorane koji je nešto manje od jednog metra udaljen od linije koja označava granicu igrališta. Ista, ili makar vrlo slična, je i udaljenost na dijelu igrališta pored tribine.
Od pogibije Hrvoja Ćustića, nogometaša Zadra koji je glavom udario u betonski zid uz igralište, prošlo je sedam i pol mjeseci, a zadarske dvorane, ali i sportski objekti uopće, i dalje skrivaju (zapravo ni ne skrivaju jer nedostaci su očiti) brojne opasnosti. Nužno je da se nešto poduzme da bi se na zidove uz teren eventualno stavila odgovarajuća zaštita.
Prijetnja je i nezaštićeni otvor za hidrant pored klupe za rezervne igrače, koji cijelom širinom izlazi iz zida. Nekoć je taj otvor bio zaštićen spužvastom oplatom, a danas je i on opasnost. Reakcija nadležnih (vlasnik dvorane je Grad Zadar) trebala bi se dogoditi što prije da bi se izbjegla nova stradanja.